Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, marti, dupa discutiile de la Cotroceni, ca este de parere ca seful statului va semna in scurt timp revocarea lui Dan Nica de la conducerea MAI.
Geoana a reafirmat decizia ca ministrii PSD sa se retraga, in acest caz, din Guvern.
Geoana a declarat, marti, ca presedintele Traian Basescu "a mimat o asa-zisa mediere", venind cu solutia ipocrita de a numi un independent la Ministerul de Interne, iar PSD a propus un Guvern cu premier independent, care sa gaseasca o rezolvare la criza.
Premierul Emil Boc a a anuntat ca a transmis Presedintiei propunerile de revocare a lui Dan Nica (PSD) din functia de vicepremier si ministru al Administratiei si Internelor si, respectiv, de inlocuire a acestuia cu Vasile Blaga (PD-L), actual ministru al Dezvoltarii si Locuintei, cu titlu interimar.
Presedintele PSD Mircea Geoana a declarat, marti, ca presedintele Traian Basescu "a mimat o asa-zisa mediere", venind cu solutia ipocrita de a numi un independent la Ministerul de Interne, iar PSD a propus un premier independent, care sa gaseasca o rezolvare la criza.
Geoana a spus ca remanierea lui Dan Nica echivaleaza cu ruperea Protocolului PD-L-PSD.
De asemenea, el a adaugat ca actualul Cabinet este al treilea pe care Traian Basescu il saboteaza.
Presedintii PSD si PD-L, Mircea Geoana si Emil Boc, s-au aflat la Cotroceni, unde au discutat cu presedintele Traian Basescu, desi liderul social-democrat spusese ca nu doreste sa discute cu seful statului despre subiectul Dan Nica.
"Va multumesc ca in cele din urma ati dat curs invitatiei de a schimba cateva cuvinte cu privire la situatia creata in urma propunerii pe care eu am primit-o de la premier de remaniere a ministrului Dan Nica", a spus, la inceputul discutiilor, presedintele Basescu.
El a cerut ca presa sa iasa de la discutii dupa primele 10-15 secunde.
Basescu a mentionat ca fiecare dintre participantii la consultari va face propria declaratie, in care va spune "ce crede".
La discutii a participat, alaturi de seful statului si de presedintii PSD si PDL, consilierul Sebastian Lazaroiu.