Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat joi ca PSD nu are varianta de rezerva pentru functia de premier, pentru care el a fost propus de partid, si ca presedintele Traian Basescu va trebui sa respecte vointa electoratului, oricare ar fi aceasta. "Este absolut nefiresc si lipsit de minima civilizatie democratica sa te gandesti ca un partid isi propune liderii pentru a conduce un guvern, castiga si cineva spune ca nu e bun (...) Eu am fost desemnat candidat de congresul partidului, nu avem alta varianta (...) Presedintele va trebui sa respecte vointa alegatorilor", a declarat liderul PSD.
Mircea Geoana a spus ca are incredere ca PSD va forma noul guvern, in conditiile in care sperantele sale sunt ca partidul va avea un scor electoral de peste 40 de procente, in urma redistribuirilor voturilor de la partidele care nu depasesc pragul electoral.
De asemenea, intrebat de ce PSD a sustinut, pana in prezent, Guvernul liberal, pe care il critica, Geoana a spus ca partidul a reusit astfel ca atinga obiective sociale importante. "Daca ar fi picat Guvernul PNL si ar fi avut loc anticipate, probabil ca s-ar fi refacut Alianta D.A. si aveam aceeasi Marie, dar cu alta palarie. Noi am reusit, chiar din opozitie, sa atingem obiective sociale importante, precum cresterea pensiilor", a spus Geoana.