Presedintele PSD Mircea Geoana a declarat miercuri ca sediul PD-L din Aleea Modrogan si sediile PD-L din toata tara, sunt ale fostului FSN, iar PD-L a mostenit infrastructura PCR si nu are probleme cu spatiile in care activeaza, PSD neavand in proprietate nici un sediu in Bucuresti.
"Adevaratul succesor al FSN este PD. Aleea Modrogan, sediul PD-ului si sediile din toata tara, sunt sediile fostului FSN. La ruperea FSN in 1992, Petre Roman a preluat tot ceea ce inseamna infrastructura si logistica de la FSN, destul de abundenta. Azi PD este proprietar pe sediile pe care le are pentru ca este succesorul FSN", a precizat Geoana.
Liderul PSD a facut acest comentariu raspunand la o intrebare care viza o Lege adoptata recent in Parlament si care acorda facilitati partidelor care vor sa cumpere terenul aferent sediului pe care il detin.
Intrebat daca PSD a facut demersuri pentru a cumpara terenul unde se afla sediul din Kisellef, Geoana a precizat: "Din cate stiu eu nu. PSD nu are in acest moment in proprietate nici un sediu national in Bucuresti. Inchiriem sediul din Kiseleff, dar inca nu am reusit sa achizitionam sediul din Baneasa. Suntem in contract cu o institutie".
Geoana a precizat ca PSD este interesat intr-o eventuala achizitionare a sediilor in care opereaza, el precizand ca, din punct de vedere al sediului din Kiseleff, PSD nu intreprins nici un demers de achizitionare a acestui sediu, acest lucru urmand sa se intample "cand se va putea si daca vom avea bani".
Intrebat daca este corect ca partidele sa fie avantajate in raport cu alte persoane, fizice sau juridice, care doresc achizitionarea unui astfel de sediu, Geoana a precizat: "Nu cred ca e mare problema daca trei-patru partide au un sediu, in conditiile in care PD este partidul care a mostenit infrastructura PCR. Punct si de la capat. Ei nu au problema asta".
Potrivit unui articol publicat miercuri de cotidianul "Gandul", partidele si-au votat dreptul de a cumpara cu avans 30% si plata in rate pe o perioada de cinci ani terenurile aferente sediilor.