Gabriel Oprea a demisionat joi din PSD, dupa ce miercuri a parasit conducerea PSD Ilfov, iar marti functia de ministru al Administratiei si Internelor. Deputatul Gabriel Oprea a declarat joi seara ca a hotarat sa demisioneze din PSD fiindca nu doreste sa supuna filiala PSD Ilfov, pe care a condus-o, "presiunilor de la centru".
Intr-o scrisoare adresata presedintelui PSD, Mircea Geoana, Oprea spune ca excluderea unui membru de partid este atributul organizatiei din care face parte. "La Ilfov, am format o echipa puternica, pe care am condus-o timp de cinci ani, cu infrangeri si victorii politice. In toti acesti ani, am muncit, impreuna cu aceasta echipa, pentru fiecare vot pe care l-am adus Partidului Social Democrat. La acest moment, daca doream sa fiu aparat ca la Termopile, sunt convins ca cei mai multi dintre colegii mei de la Ilfov ar fi stat alaturi de mine, umar la umar, in orice as fi decis sa intreprind, stiind cu totii ca urmeaza o cauza dreapta, ca intotdeauna", ii scrie Gabriel Oprea liderului PSD.
El mentioneaza ca nu vrea sa supuna echipa pe care a format-o, organizatia pe care a condus-o, "presiunilor venite de la centru si amenintarilor cu dizolvarea". "Pentru ca sunt un om responsabil, asa cum am demisionat din functia de ministru al Administratiei si Internelor, pentru a nu periclita guvernarea si stabilitatea tarii, asa cum am demisionat din functia de presedinte al PSD Ilfov, pentru a nu pune organizatia in situatia de a se opune deciziilor conducerii partidului, am hotarat sa demisionez din calitatea de membru al Partidului Social Democrat", conchide Oprea.
Comisia de Arbitraj si Integritate Morala a PSD ar fi urmat sa se reuneasca vineri dupa-amiaza pentru a lua o decizie in ceea ce priveste propunerea BPN de excludere din partid a lui Gabriel Oprea.
In legatura cu demisia lui Oprea, presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat vineri ca gestului fostului lider de Ilfov are la baza intelegerea atitudinii partidului fata de persoana sa, dar si evitarea momentului neplacut dat de convocarea Comisiei de Arbitraj si Integritate Morala, pentru excluderea sa din PSD.
Intrebat daca va incerca sa il convinga pe Oprea sa renunte la ideea plecarii din PSD, Geoana a precizat: "E un om matur. A stiut ce a facut. Din punctul nostru de vedere trebuie sa ne ocupam de inlocuirea sa la MAI".
Liderul PSD a mai aratat, comentand faptul ca PDL acuza neintelegerile existente in PSD, ca fiecare "trebuie sa se uite in propira ograda". "Vreau sa asigur de intreaga noastra disponibilitate de a sprijini aceasta guvernare. Mai apar mici iritari, mici frecusuri. E firesc, suntem la inceput si nu e usor sa rodezi doua formatiuni atat de masive, cu orgolii, cu personalitati", a aratat Geoana.