Blogul lui Constantin Nicolescu: Ce executie stalinista?
Vad ca Victor Ciutacu este in profund dezacord cu modul in care a fost tratat azi Mircea Geoana. Vede in sedinta Comisiei de Disciplina, sau cum s-o fi numind ea, o executie stalinista. Nu e! Pana la excluderea lui Geoana mai e. BExC de maine, plus inca nu stiu ce Consiliu sau Comitet. Filtre pentru prevenirea abuzurilor, cum vedem, sunt. Nicio legatura cu Stalin. La ala filtrul era la pusca, se numea amortizor, sa nu tulbure linistea publica, atunci cand "exclusii" primeau un glont in ceafa. Geoana nu risca nici macar un sut in cur. Hai sa fim seriosi!
PSD a fost cat se poate de rabdator cu Geoana. Poate prea rabdator. Dar daca nici dupa ce a fost suspendat 6 luni Geoana nu a invatat nimic, ce vina are partidul? Ce ar fi trebuit sa faca? Sa-l pupe pe frunte pentru modul eficient in care ii pune talpa?
Dincolo de orice, Geoana si-a "mancat" increderea. Oamenii nu mai pot avea incredere in el, iar el a facut tot ce-a putut pentru a le confirma temerile. Nu mi se pare nici normal, nici inteligent, din partea nimanui, inclusiv a lui Ciutacu, sa faca din Geoana un martir al democratiei, victima a stalinismului din PSD.
Nu facem si un inventar al victimelor lui, de pe vremea cand era presedintele partidului? Atunci, dupa acel Congres din aprilie 2005, a inceput degringolada. Lipsa de legitimitate (stie foarte bine cum a fost ales, si ce reprezenta el atunci in PSD) a vrut s-o suplineasca, tembel, cu o epurare a tuturor celor care nu erau din tabara lui. Asa a ajuns PDL primul partid al tarii: cu oamenii alungati de Geoana din PSD. Uitati-va prin CV urile liderilor pedelisti.
Cu sau fara Geoana la sefia Senatului, Basescu si ai lui tot ce vor fac. Iar daca e sa cautam pe undeva stalinismul, poate ne uitam in curte la Cotroceni, sau in Modrogan...
In rest, poate ii trece cuiva din PSD prin minte ca partidul are si alte treburi: Bugetul, Legea Asistentei Sociale, privatizarile fortate, inclusiv privatizarea sanatatii, coruptia rampanta din PDL, etc, etc. Fata de astea, excluderea