Liderul PSD Mircea Geoana a declarat, duminica, la ProTV, ca i-a cerut lui Klaus Iohannis sa-si aleaga 15 ministri, in selectarea carora nu se va implica, precizand insa ca, in partea de program economic, are o "viziune" mai coerenta cu privire la lupta impotriva crizei.
"Voi lucra personal si am sa-l ajut pe domnul Iohannis. Nu am sa-i impun niciun ministru. Am vorbit cu el la telefon si i-am zis: domnule primar, veniti in fata tarii nu doar cu un program de guvernare, veniti saptamana viitoare cu 15 ministri. Alegeti pe cine vreti. Nu ma implic politic sa ii selectez eu. Dar in partea de program economic indraznesc sa spun ca, in acest moment, avem si am o viziune mai coerenta cu privire la lupta impotriva crizei", a spus Geoana, in emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica de Pro TV.
El a adaugat ca, in calitate de presedinte al Senatului, va programa cat mai rapid o sedinta a Parlamentului, astfel incat premierul desemnat, Lucian Croitoru, seful statului Traian Basescu si premierul in exercitiu, Emil Boc, sa "verifice" daca au sau nu au majoritate parlamentara.
Geoana a sustinut, totodata, ca Lucian Croitoru ete un "pion de sacrificiu", Traian Basescu stiind, inca in momentul desemnarii acestuia, ca nu va trece in Parlament.
El a adaugat ca Lucian Croitoru este "baiatul lui Basescu", acesta fiind desemnat de PD-L pentru functia de viceguvernator al BNR.
"Croitoru este un surogat de independent, este un om al lui Basescu", a adaugat Geoana.