Presedintele Senatului, Mircea Geoana, candidat al PSD pentru alegerile prezidentiale din noiembrie, a afirmat ca nu va amesteca activitatea din campania electorala cu cea de la Senat.
"Este o sesiune care este un adevarat test pentru Camera superioara a Parlamentului Romaniei. Stiu ca intr-o campanie electorala este intotdeauna un adevarat test. Indraznesc sa sper ca intelepciunea si echilibrul pe care Senatul Romaniei le-a demonstrat de fiecare data au reusit sa fie cuvantul de ordine in Senatul in care reprezentam si servim interesele celor care ne-au ales. Daca vom rezista cu totii tentatiei, incepand cu mine, de a nu lasa la usa Senatului campania electorala, daca vom reusi sa lasam la usa Senatului tentatia de a intra in zarva politicianista si daca vom reusi sa ne aplecam asupra adevaratelor probleme ale romanilor si ale alegatorilor nostri, indiferent de culoare politica, atunci ne vom putea bucura de mai multa incredere si vom putea sa dam Romaniei un minimum de stabilitate, de echilibru si credibilitate Indiferent de aceasta campanie sau de alta campanie, vom ramane colegi in Senat inca un numar de ani si este important ca acest lucru sa fie in atentia noastra", a spus Mircea Geoana.
"Apelul meu este de a incerca sa vedem care sunt raspunsurile noastre cu privire la problemele crizei economice si problemele care framanta in profunzime cetatenii nostri. De asemenea, as dori ca aceasta sesiune sa ne permita si un pas mai indraznet in sensul reformarii Senatului, al eficientizarii si transparentei activitatilor noastre si ale staff-ului parlamentar. De aceea, sunt convins ca voi avea in fiecare dintre dumneavoastra partizani ai recladirii increderii in Parlament si Senat in ochii opiniei publice", a mai afirmat Mircea Geoana, intr-un discurs sustinut in fata senatorilor.