Presedintele Senatului, Mircea Geoana a declarat joi, la Craiova, despre absenta sefului statului de la investirea ministrului Liviu Dragnea, ca acesta are libertatea totala sa aleaga la ce evenimente participa si ca nu a simtit sa fie vreun dezechilibru in privinta invitatilor la acest eveniment.
Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, joi, la Craiova, ca nu cunoaste mai mult decat motivele anuntate intr-un comunicat emis de Institutia Prezidentiala legate de lipsa presedintelui Traian Basescu de la investirea in functie a noului ministru al Administratiei si Internelor, Liviu Dragnea.
El a aratat ca presedintele Romaniei are libertatea totala de a alege la ce evenimente participa, considerand ca nu a existat niciun dezechilibru politic intre participantii prezenti, miercuri, la aceasta ceremonie. "Cred ca presedintele Romaniei are tot dreptul sa participe sau sa nu participe la un astfel de eveniment. Sunt absolut convins ca domnul Dragnea va gasi justul echilibru intre cele doua mari componente, Administratia si Internele. Domnul Prioteasa ( Ion Prioteasa, presedinte al Consiliului Judetean Dolj si lider al Organizatiei Judetene a PSD, n.r.) a fost invitat si participat la acest debut al ceremonie a domnului Dragnea si nu am simtit sa fie vreun dezechilibru. Repet, domnul presedinte are tot dreptul si libertatea cand si in ce conditiile participa la un eveniment", a declarat Mircea Geoana.
Geoana a precizat ca s-a simtit "flatat" ca a trecut in revista garda de onoare, la ceremonialul de la Ministerul Administratiei si Internelor. "Eu am fost flatat sa trec in revista garda de onoare. Nu era pentru mine, dar stiti cum e in viata. De ce nu?!", a mai spus Mircea Geoana.
Coloana prezidentiala a trecut, miercuri, la 9.55 pe langa sediul MAI, unde urma sa aiba loc ceremonia de instalare in functie a noului ministru de Interne, Liviu Dragnea, dar nu a oprit, desi seful statului isi anuntase prezenta la eveniment, scrie Gandul in editia electronica.
Potrivit cotidianului citat, seful statului era asteptat la sediul ministerului de purtatorul sau de cuvant, dar si de persoane de la serviciul de protocol.
Gandul relateaza ca masinile din coloana prezidentiala si-au facut aparitia la 9.55, insa nu au oprit, continuandu-si drumul pe Calea Victoriei.
Pe agenda de miercuri a sefului statului figura si participarea la ceremonia de instalare a lui Liviu Dragnea in functia de ministru al Administratiei si Internelor, la ora 10.00, dar acesta nu a mai participat la eveniment.
Noul ministru al Administratiei si Internelor, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, ca a aflat cu 15 minute inaintea inceperii ceremoniei de instalare a sa in functie ca presedintele Traian Basescu nu mai participa la eveniment. Intrebat de presa daca are informatii ca ar fi trecut coloana oficiala a presedintelui prin zona sediului MAI cu putin timp inainte de ceremonie, Dragnea a spus ca nu cunoaste acest lucru.
Purtatorul de cuvant al sefului statului, Valeriu Turcan, a declarat, ulterior, ca presedintele Traian Basescu nu a participat la ceremonia de instalare a noului ministru de Interne, Liviu Dragnea, considerand "nepotrivita" invitarea unui numar atat de mare de politicieni. "Presedintele a considerat nepotrivita invitarea unui numar atat de mare de politicieni ( la ceremonia de investire in functie a ministrului de Interne, Liviu Dragnea. nr), avand in vedere ca in mod traditional respectivul eveniment de instalare a unui ministru este unul extrem de scurt, sec si perfect institutional", a spus Turcan.
La ceremonia de instalare in functie a lui Liviu Dragnea au participat liderul PSD, Mircea Geoana, presedinte al Senatului, presedinti de Consilii Judetene si primari ai marilor municipii, precum si reprezentanti ai structurilor MAI.