Presedintele PSD, Mircea Geoana, a afirmat, duminica, la Tebea, ca "in politica si in democratie sunt multe lucruri negociabile, dar un singur lucru nu este negociabil - Constitutia tarii".
In discursul sustinut la manifestarile comemorative de la Tebea, Geoana le-a multumit celor care au "tinut vie amintirea eroului national".
"In viata oricarei natiuni apar momente de cumpana. Natiunea romana a avut prea multe momente de cumpana. Am avut vremuri de restriste, de speranta, de unitate, de dezbinare. Dar cand am trecut prin vremuri grele, ca si acum, am avut taria sa spunem ca patru lucruri ne tin aici", a afirmat el.
Liderul PSD a enumerat apoi valorile fundamentale care ne unesc: "unitatea, demnitatea de a fi roman" si s-a referit la "patriotism si la credinta in Dumnezeu".
"In politica si democratie sunt multe lucruri negociabile, dar un singur lucru nu este negociabil - Constitutia tarii", a spus Geoana.
Geoana a spus ca reprezinta Senatul la manifestari, i-a salutat pe Vadim Tudor "cu prietenie", fapt care a generat aplauze si scandari "Vadim", si pe Adrian Paunescu.
"Purtam cu totii culori si simboluri diferite. In aceste momente, o singura culoare si un singur simbol trebuie sa ne tina impreuna - tricolorul sfant al natiunii romane", a spus el.
Geoana a spus ca a fost intrebat de doua femei despre pensii si a vorbit despre criza, timp in care o parte a celor prezenti, aflati in zona delegatiei PRM, au strigat "Hotii" si au huiduit.
"Campaniile electorale vin si pleaca, la Tebea trebuie sa venim cu decenta si sinceritate", a mai spus Geoana.
El i-a criticat pe cei care vin acolo pentru campanie electorala, invocandu-l pe Avram Iancu sa judece aceste fapte, si a facut apel la unitate.
"Trece si campania, va spun de pe acuma cine castiga, dar asta la anul o vom sarbatori impreuna", a incheiat el.
Peste 2.000 de persoane au ajuns, duminica dimineata, la Tebea, pentru a participa la manifestarile dedicate lui Avram Iancu, al carui mormant se afla in cimitirul din localitate.
La manifestari sunt prezente si delegatii ale tuturor partidelor politice parlamentare, membrii acestora fiind imbracati in culorile partidului si avand steaguri.