Presedintele Comisiei de politica externa a Senatului, Mircea Geoana, a primit o invitatie din partea omologului sau din Consiliul Federatiei Ruse, pentru a discuta cu presedintii celor doua Camere ale Federatiei Ruse pe tema extinderii relatiilor economice si politice bilaterale.
Presedintele Comisiei de politica externa a Consiliului Federatiei Ruse, Mihail Marghelov, i-a trimis lui Mircea Geoana invitatia de a efectua o vizita oficiala la Moscova, in perioada 11-13 septembrie.
Delegatia Romaniei va fi condusa de presedintele Comisiei de politica externa, Mircea Geoana, si va fi formata din senatorul PRM Eugen Mihaescu, senatorul PNL Viorel Duca, senatorul PC Sabin Cutas si trei consilieri parlamentari.
Delegatia romana se va intalni cu presedintii Dumei de Stat si Consiliului Federatiei Ruse, precum si cu presedintii Comisiilor de politica externa din cele doua Camere ale Rusiei.
De asemenea, senatorii romani se vor intalni cu ministrul adjunct al Afacerilor Externe a Rusiei si cu adjunctul sefului aparatului Guvernului rus.
Potrivit unui memorandum intern al Senatului, discutiile vor avea ca tema dezvoltarea relatiilor dinre Romania si Rusia prin aprofundarea dialogului politic si extinderea relatiilor economice.
Memorandumul arata ca vizita trebuie sa aiba loc, "avand in vedere ca in actualul context regional, care in mod direct sau indirect are influente asupra relatiilor externe ale tarii noastre, pastrarea unui dialog deschis cu Federatia Rusa poate asigura prevenirea unor dezvoltari nedorite ale evenimentelor la granitele Romaniei".