Liderul PSD, Mircea Geoana, a declarat vineri seara ca la Congresul din 2010 va fi modificat Statutul PSD si este posibil sa fie amanata alegerea vicepresedintilor. Geoana a raspuns si la intrebarea daca Ioan Rus ar trebui sa "dispara" din politica.
"Vom modifica probabil si Statutul, vom vedea daca vom alege vicepresedintii in Congres sau nu. Presedintele si secretarul general in mod obligatoriu se aleg in Congres. Daca e nevoie de modificarea Statutului, o facem", a declarat Geoana la o emisiune Realitatea TV.
Liderul PSD a fost intrebat despre afirmatiile lui Ioan Rus, din care reiesea ca persoane precum Viorel Hrebenciuc si Marian Vanghelie ar trebui sa "dispara" din conducerea PSD.
"Intr-un singur mod dispari din politica: daca exista un vot la un Congres in favoarea sau in defavoarea cuiva", a replicat Geoana.
"Din punctul meu de vedere, in acest moment, ar trebui sa fie mult mai retinuti in declaratiile pe care le fac, va fi timp la Congres sa votam pe cine dorim. Si declaratiile lui Mitrea, care a fost de un an de zile Gica - contra in partid, deci atunci cand sunt colegi din partid care au tras si au muncit, Marian Oprisan de exemplu, a venit cu declaratii de un anumit tip. Eu nu am cum sa-i reprosez lui Marian Oprisan o anumita atitudine pentru ca a muncit, mi-a castigat alegerile, s-a batut in campanie", a mai sustinut Geoana.