Candidatul PSD la presedintie, Mircea Geoana, i-a raspuns lui Traian Basescu la propunerea acestuia de a deveni premier si a declarat ca presedintelui ii este frica sau a inceput sa consume droguri usoare.
"Actualul presedinte mi-a lansat o invitatie, aceea ca eventual sa devin acum prim ministru. As vrea sa ii dau un raspuns de aici de la Ploiesti, domnule presedinte din doua una, fie va este frica, fie cred ca ati inceput sa experimentati droguri usoare, pentru ca personal cred ca mai degraba frica este adevaratul mobil ,pentru prima oara in cinci ani Basescu nu mai este pe primul loc in preferintele romanilor, Mircea Geoana este pe rimul loc in preferintele romanilor astazi in sondaje, de unde si frica lui Basescu si cei de la PD-L, PSD conduce in sondaje cu 6 procente, le este frica si vor sa arunce petarde si perdele de fum", a declarat Mircea Geoana.
Candidatul PSD a le-a citit sustinatorilor sai de la Ploiesti din Biblie si le-a spus ca un regat care se macina din interior, va pica singur, iar regatul lui Basescu a picat. "Dezbinarea din Romania are un nume, criza din Romania are un nume, scandalul permanent din Romania are acelasi nume, dezbinare, criza, scandal permanent, numele vostru este Traian Basescu, imparatia lui Basescu a cazut", sustine Geoana.
Geoana a mai declarat ca propunerea de Guvern cu care va veni astazi premierul desemnat Lucian Croitoru este un Guvern plomba, un Guvern care ascunde disperarea lui Traiain Basescu ca pierde teren in fata PSD.