Oana Marinescu, purtatorul de cuvant al Guvernului, a anuntat ca vila in care a locuit fostul presedinte al Romaniei, Emil Constantinescu, este ocupata in prezent de Mircea Geoana si, in consecinta nu poate fi repartizata actualului presedinte, Traian Basescu. Ea sustine ca, pana in prezent, Administratia Prezidentiala nu a depus vreo cerere pentru o locuinta de serviciu care sa fie acordata sefului statului.
Palatul Victoria a facut aceasta precizare ca reactie la afirmatia deputatului PSD Eugen Nicolicea, care i-a sugerat presedintelui Traian Basescu sa preia aceasta vila, aratand ca locuinta este libera.
Presedintele Traian Basescu a afirmat de mai multe ori ca nici una dintre locuintele familiei sale nu ofera conditii de asigurare a securitatii necesare unui sef de stat.
Potrivit purtatorului de cuvant al Guvernului, Mircea Geoana ocupa vila, desi acesta nu mai are calitatea care ii da dreptul sa locuiasca intr-un astfel de spatiu. El se afla intr-o situatie similara cu cea a lui Traian Basescu, care a locuit vreme de un an in Bdul. Constantin Prezan, desi nu mai era de multa vreme ministru.