Presedintele PSD Mircea Geoana s-a aflat, joi 9 iulie, in judetul Dolj, unde a participat la conferinta organizatiei municipale a PSD Craiova. Liderul social democrat a afirmat ca Traian Basescu este intr-o "cadere electorala dramatica" si ca in acest moment diferenta dintre el si actualul presedinte este de doar 6%.
"Diferenta in sondaje acum este de doar sase puncte in favoarea actualului presedinte, iar in urma cu trei luni diferenta era de peste 30 de puncte. Este un lucru evident pentru toata lumea ca actualul presedinte si-a epuizat potentialul si este intr-o cadere extrem de dramatica de popularitate, de credibilitate si de intentie de vot", a declarat presedintele PSD. El a mai spus ca inca cinci ani cu Traian Basescu la Cotroceni ar insemna o mare problema pentru Romania.
Mircea Geoana a sustinut ca Traian Basescu va fi infrant la alegerile prezdentiale din toamna si a subliniat nevoia unei noi directii pentru Romania si a unei viziuni.
"Intrebarea pe care ne-o punem azi mai mult ca alta data nu este daca Traian Basescu poate fi infrant. El este deja infrant in mare masura de propria lipsa de performanta si de neonorarea promisiunilor pe care le-a facut in urma cu cinci ani de zile. Adevarata intrebare este cum putem sa schimbam intr-adevar directia in care merge Romania.
Intrebarea nu este daca Mircea Geoana castiga presedintia, ci cum vom face odata ce vom castiga presedintia si cum reusim sa adunam energiile natiunii intr-un moment atat de delicat", a mai declarat seful social-democratilor.
Liderul PSD a spus ca cine va castiga alegerile prezidentiale "va da tonul jocului", asa cum s-a intamplat la toate alegerile dupa 1989.
"Mai important ca numele presedintelui este ca noul presedinte sa aduca un proiect pentru Romania. Vom veni cu acest proiect si vom merge mai departe. Daca Mircea Geoana si PSD au spus ca asa nu mai merge, atunci este clar ca si oamenii simt acest lucru. Este nevoie de o schimbare de directie si aceasta este menirea noastra", a conchis presedintele PSD.