Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat aseara intr-o emisiune la TVR ca propunerile premierului desemnat, Lucian Croitoru, sunt neserioase pentru ca majoritatea ministrilor propusi sunt de la PD-L, dar sustine ca vor fi si membri ai Cabinetului propus care vor trece de comisiile Parlamentului.
"Este de fapt un plan de a avea un fel de guvern Boc III, pentru ca piesele centrale, piesele grele sunt ministri PD-L, aceleasi figuri arhicunoscute, domnul Blaga, domnul Videanu, domnul Pogea, oameni care in mod evident au o misiune de indeplinit pentru domnul presedinte Basescu. Ceilalti sunt mai degraba oaste de stransura, ca sa spun asa", a declarat Mircea Geoana, la TVR.
El a reiterat faptul ca din partea PSD nu va exista nicio abatere in a vota impotriva Guvernului Croitoru. "Pentru ca suntem oameni seriosi, atunci cand suntem intr-o majoritate respectam cuvantul dat, am fost intr-o majoritate cu cei de la PDL si la ordinul domnului Basescu aceasta majoritate s-a destramat. Suntem intr-o majoritate care-l sustine pe domnul Johannis pentru prim-ministru si sper sa fim oameni seriosi si de aceasta data", a mai precizat liderul PSD.
Cu toate acestea Geoana a mai precizat ca oamenii care sunt competenti din acest Guvern vor trece de Parlament si a dat ca exemplu pe Bogdan Aurescu la Ministerul Afacerilor Externe. "Mi se pare un nume onorabil si unde vom vedea un nume onorabil nu avem o problema sa spunem da domnule, este un profesionist bun", a mai spus candidatul la preseditie al PSD.
Referitor la votul in Plen pentru Guvernul Croitoru, Geoana sustine ca parlamentarii au respectat regulamentul, iar ziua de miercuri este o zi ca oricare alta, nu este o dedicatie pentru presedintele Traian Basescu, pe 4 noiembrie fiind ziua sa de nastere.