Agerpres informeaza: 'Ion Iliescu: Geoana se lanseaza in declaratii fara sustinere'
Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, joi, la Craiova, ca Mircea Geoana se lanseaza in declaratii fara sustinere, necolegiale si greu de inteles, referindu-se astfel la o serie de explicatii ale acestuia, privind vizita inainte de turul doi al prezidentialelor, la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu. Liderul de onoare al PSD sustine ca nu se poate pune problema ca Geoana sa revina in fruntea formatiunii social-democrate in conditiile aparitiei acestor disensiuni la varful partidului, pentru ca partidul are o conducere aleasa, iar aceste declaratii creeaza doar niste dispute interne artificiale.
Ion Iliescu sustine ca declaratiile lui Geoana il plaseaza pe acesta intr-o lumina nefavorabila. Intrebat de presa daca exista riscul scindarii PSD, in urma disensiunilor de la varful partidului, Ion Iliescu a spus ca nu crede in acest lucru, pentru ca sunt niste dispute interne artificiale.
Declaratiile referitoare la vizita la Sorin Ovidiu Vantu, facute de presedintele Senatului, au constituit motiv de nemultumire pentru 26 de parlamentari, europarlamentari si lideri ai filialelor PSD, care au semnat o scrisoare de protest in acest sens. Aceste afirmatii au constituit si tema unor discutii in cadrul unei reuniuni a conducerii PSD, care a avut loc, miercuri, la Romanesti, Prahova.