Presedintele Senatului, Mircea Geoana, ironizeaza "curajoasa" decizie a PD-L de a elimina din sigla formatiunii cratima dintre cuvintele "democrat" si "liberal", notand pe blogul sau ca Emil Boc a dezvoltat "fobia minusului" dupa ce a taiat pensii si salarii.
"Analizand curajoasa decizie a democrat-liberalilor de a renunta la cratima din sigla PD-L, am ajuns la concluzia ca Emil Boc a dezvoltat 'fobia minusului'. Sa tai pensiile si salariile, sa pui umarul la scaderea incasarilor la buget, a veniturilor populatiei si a nivelului de trai, toate pot fi puse pe seama crizei. Dar sa pastrezi in titulatura propriului partid 'minusul' ca element de identitate vizuala, asta era cam mult pana si pentru amatorii de umor negru de la Cotroceni sau din Modrogan. Asa ca, lucrurile s-au rezolvat. Semnul crizei a fost eliminat din sigla, Emil Boc si-a recitat poeziile din repertoriul de primavara, iar viata s-a incapatanat sa mearga mai departe in ciuda tuturor eforturilor guvernamentale", sustine fostul sef al PSD.
Depasind stadiul glumelor, Geoana remarca faptul ca ceea ce nu a rezolvat insa Emil Boc este altceva: "situatia economica si sociala a Romaniei". In context, presedintele Senatului aminteste de cele sapte conditii puse de PSD in urma cu un an pentru parafarea acordului cu FMI: banii de la FMI sa finanteze exclusiv sectorul public, acordul sa conduca la crearea de noi locuri de munca, asigurarea puterii de cumparare a populatiei, relansarea creditarii, acordul sa nu intarzie accesul Romaniei la zona euro, acordul sa fie transparent, alocarile pentru sanatate si educatie sa nu fie afectate.
"Este inutil sa precizez ca aproape niciuna din aceste conditii nu a fost respectata de guvernele Boc 2, 3 si 4. De fapt, acesta este si motivul pentru care situatia economica a Romaniei este atat de grava", spune Geoana, care recomanda opozitiei chemarea lui Boc pentru lamuriri in Parlament. "Poate ca nu ar fi rau ca Opozitia sa-l cheme pe Emil Boc in Parlament si sa-i ceara explicatii pentru destinatia necunoscuta banilor de la FMI. De asemenea, ar fi nevoie de un document temeinic de analiza a modului in care au fost intrebuintate cele 10 miliarde de euro imprumutati de Romania. Iata o buna ocazie pentru ca Departamentele PSD sa furnizeze fundamentul unui discurs de opozitie articulat si eficient", arata liderul social-democrat.