DeCeNews informeaza : Geoana: USL e o ciorba fara identitate si culoare, o constructie rigida
Fostul presedinte al Senatului, Mircea Geoana i-a acuzat miercuri, intr-o emisiune la REALITATEA TV, pe liderii USL ca ar fi format o constructie "rigida", "profund nedreapta pentru PSD", care genereaza mari nemultumiri din cauza constrangerilor legate de candidaturile comune, sustinand ca Victor Ponta si Crin Antonescu au vrut doar sa se "securizeze" reciproc.
Geoana a inceput prin a-i critica pe Ponta si Antonescu pentru faptul ca se raporteaza permanent la seful statului. "Eu pur si simplu nu-i inteleg. De unde obsesia asta cu Traian Basescu?! De ce tot timpul trebuie sa se refere un lider al opozitiei la principalul adversar? Daca vrei sa-i faci un rau, il ignori, ii spui ca nu exista si vorbesti de alte lucruri", a fost parerea fostului prezidentiabil, in cadrul unei emisiuni la Realitatea Tv.
El a mentionat ca partidele din Alianta DA "au candidat cu candidati proprii si au insumat intr-un fel voturile totale ale celor doua formatiuni", cu mici exceptii. " Teama mea este ca aceasta constructie foarte rigida, acest sistem de paritate care este profund nedrept fata de pesedisti, pentru ca nu poti sa spui ca PSD-ul este egalul PNL-ului in orice varianta (...) Si atunci o groaza de oameni, mii si mii de candidati (...) Daca obligi trei partide ca in loc sa fie 120.000 de candidati sa fie 40.000 - 50.000 cu totul, ai o masa de nemultumire care reduce potentialul", a mai afirmat Geoana.
"Deci domnul Antonescu se inseala atunci cand spune ca USL e suma celor doua partide, USL e in cel mai bun caz PSD plus un pic sau PNL plus ceva, dar nu este suma celor doua partide", a sustinut fostul lider PSD.
"Iar constructia a fost facuta nu din motive de Traian Basescu pentru ca se credea ca faci peste 50% si-l obligi, dar a fost si o forma de securizare reciproca a celor doi lideri si au creat o constructie foarte rigida, un fel de camasa de forta, un fel de corset foarte stramt care nu permite sa se exprime nici plenar PSD catre public social-democrat si nici liberalii catre publicul liberal. E un fel de ciorba fara identitate si fara culoare, care deruteaza o parte din electoratul dur al celor doua partide, care unii nu vor sa-l vada in poza pe Antonescu cu Iliescu, cu Nastase, cu Mitrea, cu Hrebenciuc o mie de ani, asa cum foarte multi din votantii PSD nu sunt doritori sa vada social-democrati alaturati de oameni care reprezinta marele capital ori sistemul bancar", a conchis Geoana.