Presedintele PSD, Mircea Geoana, sustine ca a ajuns sa-i fie "teama" sa aiba conversatii telefonice private, pentru ca aceste convorbiri ar fi interceptate.
"Am ajuns ca in 2007 sa-mi fie teama sa vorbesc la telefon, sa-mi fie teama sa am o conversatie privata cu un prieten si sa am tot timpul institutiile statului ascultand si stand la presiune, comandate de Traian Basescu", a spus Geoana, intr-un talk-show al TVR1. In referirile la interceptarea convorbirilor telefonice, liderul social-democrat a afirmat ca aceasta situatie este "o chestiune certificata" si ca, "pe zi ce trece, apar dovezi suplimentare". Potrivit lui Mircea Geoana, presedintele suspendat Traian Basescu ar fi implicat in aceste practici, pentru ca acesta" a incurajat folosirea brutala a institutiilor statului pentru supravegherea adversarilor politici".
Mai mult, potrivit liderului social-democrat, noi date care vor iesi la iveala in perioada urmatoare vor arunca o alta lumina asupra dosarelor de coruptie.
"La DNA se va demonstra in zilele urmatoare ca au interceptari ilegale, ceea ce face ca toate dosarele de coruptie in Romania sa fie un risc, sa fie lovite de nulitate", a mai spus Geoana. (Carmen Corbu)