Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat luni ca, printr-o Hotarare de Guvern luata pe 15 septembrie, Guvernul a transformat Fondul Proprietatea, in valoare de 5 miliarde de Euro, in "pusculita de partid" a PNL. "Suntem extrem de indignati de faptul ca, pe 15 septembrie, Guvernul Tariceanu a mai marcat o serie din lovitura marilor tunuri pe care le pregateste la final de mandat: a dat o Hotarare de Guvern prin care se stabileste competenta comisiei care va selecta administratorul Fondului Propietatea, ajuns un fel de banca de partid a PNL", a precizat Geoana.
Liderul PSD a mentionat ca in respectiva Hotarare de Guvern se pune sub semnul intrebarii chiar functionarea Fondului Proprietatea si, printr-un limbaj ambiguu, se lasa la decizia Comisiei posibilitatea de a modifica legea care guverneaza Fondul Proprietatea. "Aceasta comisie primeste, prin Hotararea Guvernului, dreptul de a taia si de a spanzura in ceea ce priveste cel mai important fond de active a Romaniei, in care intra toate marile intreprinderi aflate in proprietatea statului, adica Petrom, Romgaz, Romtelecom, distributie de energie electrica, Transelectrica, Transgaz", a adaugat Geoana.
Liderul PSD a aratat ca puterea de dreapta si, implicit, liberalii au decis sa creeze un megafond care insumeaza 5 miliarde de Euro, din activele inca foarte rentabile ale statului, in vederea despagubirii fostilor proprietari, dar, in ultimii doi ani, acest fond mai mult a consumat salarii mari si nu a inceput inca sa opereze, tot bugetul de stat despagubind in acest moment pe fostii proprietari.
"Este inadmisibil pentru noi ca acest Guvern sa transforme un fond de 5 miliarde de euro in pusculita de partid a liberalilor. Din punctul nostru de vedere trebuie regandit dramatic modul in care Fondul Proprietatea functioneaza si cred ca solutia cea mai buna e o corecta despagubire a fostilor proprietari din partea bugetului de stat", a adaugat Geoana.