Conducerea PSD a decis ieri sa ii impuna lui Mircea Geoana ca timp de sase luni sa nu faca declaratii care sa nu fie in acord cu linia partidului. "Am stabilit cu totii, prin vot unanim, ca, in aceste momente atat de dificile, PSD nu poate avea doua directii, nu poate avea doua volane, nu poate avea doua pozitii, una a BPN, a conducerii legitime si una a domnului Geoana. Iar decizia aceasta arata foarte clar si sanctiunea care va fi aplicata daca domnul Geoana intelege sa incalce aceasta decizie a BPN", a spus Ponta.
Intrebat care este, exact, sanctiunea pe care o risca Geoana daca va incalca decizia luata de BPN, Ponta a raspuns: "Daca domnul Geoana va face in continuare declaratii publice vizavi de decizia si pozitiile PSD, va pleca din PSD".
Liderul social-democratilor a precizat, pe de alta parte, ca partidul nu va face nicio cerere de revocare a lui Mircea Geoana din functia de presedinte al Senatului, chiar daca acesta nu va mai fi membru de partid. "A fost o reconfirmare, daca era necesara, a faptului ca PSD nu va face niciun fel de cerere de revocare a domnului Geoana, chiar daca domnul Geoana nu va mai fi membru PSD", a explicat Ponta. El a mai mentionat ca, potrivit Regulamentului Senatului si deciziei Curtii Constitutionale, Geoana nu poate fi schimbat, chiar daca nu va mai fi membru de partid, decat la propunerea grupului social-democrat.