Mircea Geoana, presedintele PSD, a apreciat miercuri ca o candidatura a Monei Musca din partea PD-L arata ca acest partid este "nesincer, oportunist" si a capturat tema luptei impotriva comunismului si a Securitatii de o maniera foarte oportunista. "Pe mine ma si avantajeaza daca vorbesc acum cinic: faptul ca un astfel de personaj (Mona Musca - n.r.) candideaza in continuare in dreptul PD-L ne permite sa spunem ca PD-L este un partid nesincer, oportunist, care a capturat tema luptei impotriva comunismului si a Securitatii de o maniera foarte oportunista", a declarat Geoana, intr-o conferinta de presa.
El a adaugat ca, din punctul sau de vedere, dupa episodul Mitica Dragomir, candidatura Monei Musca reprezinta "un nou exemplu al principialitatii pe care PD-L o manifesta in viata politica romaneasca". "Colegii de la Neamt sunt bucurosi ca pot sa aiba o astfel de tinta, foarte vulnerabila, in aceasta campanie", a comentat Geoana. El a adaugat ca o astfel de candidatura reprezinta "triumful moralitatii si principialitatii pe care PD-L le-a clamat si pe care le personifica cu foarte multa gratie". "Cei care au tipat ca din gura de sarpe impotriva Securitatii si a comunismului arata ca de fapt totul a fost un joc de imagine si o sarada nesfarsita", a mai spus liderul PSD.
Liderul PD-L Neamt, Gheorghe Stefan, a declarat miercuri pentru Mediafax ca in urma unei discutii pe care a avut-o cu Mona Musca in cursul zilei de marti, "in principiu" a convins-o sa candideze intr-un colegiu uninominal in judetul Neamt.