Strategii PSD i-au recomandat lui Geoana sa se manifeste ca un factor de stabilitate si sa nu dea impresia ca doreste ruperea Coalitiei. "Daca vor sa faca miscari radicale si bruste sa le faca cei de la PD-L si sa isi asume responsabilitatea pentru ele. Daca vom provoca noi ruptura, va dauna candidaturii lui Mircea Geoana si partidului", au stabilit consilierii liderului social-democrat.
Ieri, seful pesedistilor a avut misiunea de a o apara pe Ecaterina Andronescu in fata premierului Emil Boc. El a pledat pentru necesitatea dezbaterii in Parlament a Codului Educatiei sau asumarea raspunderii in varianta propusa de ministrul Invatamantului. Surse pesediste ne-au declarat ca Mircea Geoana i-a spus premierului ca nu poate santaja PSD si ca daca va actiona in forta va declansa o criza politica pentru care va fi raspunzator. Liderul pesedistilor i-a reamintit lui Emil Boc ca nu poate revoca, conform Protocolului Coalitiei, un ministru social-democrat fara acceptul PSD.
In continuare, pesedistul i-a spus primului-ministru ca nu trebuie sa actioneze conform ordinelor primite de la Cotroceni. "Sunt convins ca intentia primului-ministru nu este de a escalada situatia politica actuala catre o ruptura a Coalitiei si o cadere a Guvernului", a declarat Mircea Geoana la finele intalnirii de la Palatul Victoria.
"Basescu este lasat in brate de sistem si se afunda, dar nu va sta cu mainile in san", a fost mesajul liderului PSD catre militantii partidului, conform unei inregistrari dintr-o sedinta desfasurata recent. Inregistrarea a fost difuzata ieri pe internet pe site-ul www.ne-cenzurat.ro.