Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat ca seful statului, Traian Basescu, ar vrea sa o propuna premier pe Elena Udrea, el sustinand in acest context ca asupra Romaniei pluteste "blestemul celor trei Elene": Lupeasca, Ceauseasca si Udrea.
Liderul PSD a sustinut la un miting electoral ca scopul presedintelui Basescu este mentinerea unor ministri PD-L in Guvernul actual pentru castigarea alegerilor, iar apoi numirea Elenei Udrea ca premier.
"Adevaratul plan al domnului Basescu este acela de a pastra acesti ministri PD-L specializati in luatul de bani, caratul de bani si fraudarea alegerilor pana pe 6 decembrie, iar dupa 6 decembrie adevaratul plan al lui Basescu este sa o puna pe cea mai apropiata colaboratoare a sa, doamna Elena Udrea, prim-ministru al Romaniei , dar va spun ca acest lucru nu se va intampla" a afirmat Geoana.
"Nu vom permite ca blestemul celor trei Elene din istoria Romaniei: Elena Lupescu, Elena Ceausescu, Elena Udrea sa se indeplineasca!", a mai adaugat presedintele social-democrat.