Liderul PSD, Mircea Geoana, a afirmat ca seful statului a propus un nume "despre care se stie ca nu are sustinere" in Parlament si a mentionat ca Traian Basescu apeleaza "la un santaj politic si constitutional" doar pentru a mentine Guvernul Boc pana la alegeri.
Mircea Geoana a mai afirmat ca desemnarea lui Lucian Croitoru ca premier este "un fapt de grava iresponsabilitate politica" din partea presedintelui Traian Basescu, deoarece el nu are cum sa treaca de Parlament.
Presedintele PSD, Mircea Geoana, afirma ca este deschis la discutii cu Lucian Croitoru, desemnat pentru a ocupa functia de premier si pentru a negocia o majoritate parlamentara, dar social-democratul precizeaza ca nu va negocia si sustinerea acestuia.
Intrebat daca il va primi pe Croitoru la discutii, Geoana a raspuns: "Suntem oameni civilizati".
Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, la randul lui, ca social-democratii vor fi deschisi la discutii, dar nu si la negocieri.
"Si, daca domnul Lucian Croitoru va dori sa vina la PSD sa discute cu presedintele Mircea Geoana sau cu partidul, toate sansele sa se implineasca. Daca va fi primit de domnul Mircea Geoana i se va spune direct ceea ce a spus domnul Mircea Geoana si public", a declarat Dragnea.