Presedintele PSD, Mircea Geoana, considera ca atacul sefului statului la adresa PSD este generat de frica PDL de a pierde Bucurestiul si de a se afla toate faptele necurate facute de ultimii doi primari, Traian Basescu si Adriean Videanu.
Geoana a spus ca afirmatiile de duminica ale presedintelui Traian Basescu arata ca acestuia, precum si democrat-liberalilor le este frica de faptul ca vor pierde Primaria Bucurestiului si ca se afla, astfel, in fata riscului ca opinia publica sa afle toate lucrurile necurate derulate la Primaria Generala, atat sub administratia lui Basescu, cat si sub administratia lui Videanu.
Liderul PSD a afirmat ca Adriean Videanu a fost pus la Primaria Capitalei "pentru a sterge urmele lui Basescu" la Primarie, iar democrat-liberalii l-au propus acum pe Vasile Blaga pentru a sterge urmele atat ale lui Basescu, cat si ale lui Videanu. "Ei propun un vames la Primaria Capitalei, pentru a continua sa fure asfalt si borduri, noi propunem un judecator, pentru a face dreptate si a se afla adevarul", a declarat Geoana.
Geoana a afirmat ca atacul presedintelui, dincolo de limitele jocului democratic si de normele constitutionale, este motivat de frica de a pierde Primaria Bucurestiului si de a se afla tot ce s-a intamplat necurat in administratia PD in ultimii opt ani.
Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica, la iesirea de la un restaurant unde s-a intalnit cu Vasile Blaga, Adriean Videanu si Liviu Negoita, ca a discutat despre blaturile in campania electorala, apreciind ca "cel mai odios blat" este cel facut de liderii PSD Mircea Geoana si Ion Iliescu.