Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat intr-o conferinta de presa, la Sibiu, ca nu se vor face comisii de ancheta cu scopul de a crea evenimente mediatice. Concret, in cazul in care vor exista "elemente destul de clare" pentru o comisie parlamentara in cazul ministrului Transporturilor, Radu Berceanu, aceasta va fi constituita.
"Daca exista elemente clare, indicii serioase cu privire la lucruri care s-au facut in afara legii, atunci, evident, Parlamentul trebuie sa se sesizeze in mod automat. Dar sa faci comisii dupa comisii doar ca sa creezi evenimente mediatice, acest lucru nu este serios. Nu este vorba de domnul Berceanu, ci de oricine altcineva, de un ministru PSD, PD-L, de un fost ministru PNL.
In cazurile care au facut atat de mult atentia presei in ultima perioada au existat indicii semnificative pentru demararea unei anchete", a spus Geoana.
Liderul PSD a afirmat ca, "daca vor exista elemente destul de clare" in cazul lui Berceanu, va fi alcatuita o comisie de ancheta parlamentara.
"Daca vor exista elemente destul de clare pentru domnul Berceanu, vom face comisie de ancheta parlamentara, daca nu, nu", a adaugat Geoana.
Ministrul delegat pentru relatia cu Parlamentul, Victor Ponta, a declarat, luni, dupa sedinta coalitiei, ca liderii PSD si PD-L au stabilit ca orice problema cu care se confrunta un ministru sa fie discutata mai intai in coalitie si ca, probabil, constituirea unor noi comisii se va opri. Ponta a spus ca liderii PD-L s-au aratat nemultumiti de faptul ca social-democratii au sprijinit demersurile PNL in constituirea si functionarea comisiilor parlamentare de ancheta in cazurile Ridzi si Udrea.