Madalin Voicu, unul dintre cele mai pitoresti personaje ale politicii romanesti, a revenit in forta. Franc si dezinvolt, fiul celui mai mare violonist roman se ridica dintre ruinele unui PSD inecat in propriile scursuri si incearca sa reanimeze social-democratia. "Am fost trimis de tiganii mei alaturi de Ion Iliescu. Eu iubesc partidul asta si nu o sa plec niciodata de aici, doar daca ma dau afara", ne-a expus crezul sau politic Madalin Voicu. Fostul parlamentar a facut pentru "Replica" o serie de dezvaluiri socante, intr-un interviu incendiar.

Reporter: Domnule Voicu, sa incepem direct: se rupe PSD-ul?
Madalin Voicu: "PSD e rupt! In acest moment, Partidul Social Democrat aproape ca nu mai exista. Si am vaga impresie ca distrugerea PSD-ului a fost o lucrare complexa si premeditata, iar acum aceasta lucrare este aproape de finalizare. A fost o inginerie politica pe care Geoana a coordonat-o cu ajutorul unor lideri pesedisti si al lui Basescu. Daca nu exista o intelegere secreta, nu se putea ajunge acum in aceasta situatie. Era o nevoie de a anihila PSD ca forta politica, dar si de a scapa de anumite persoane incomode.
Rep.: Si se mai poate face ceva in aceste conditii?
M.V.: De aceea m-am hotarat sa candidez pentru functia de presedinte al PSD-ului. Am si eu o varsta, nu pot sa mai suport gargara. Nu suport sa stiu ca merg la brat cu Vanghelie. Cel mai mult m-a deranjat calitatea proasta a oamenilor de la conducere. PSD-ul este alcatuit in majoritate din parveniti. Sunt necredibili, inconstienti in incapatanarea lor de a se agata de scaune, tociti in politica si cu mult prea multe bube in cap pentru a mai putea vorbi despre recastigarea increderii electoratului. Nu cred ca PSD poate reveni in atentia oamenilor cu falsitati si intrigi. Trebuie schimbat tot. Pana si denumirea partidului ar trebui schimbata. Domnul Geoana a reusit "performanta" de a duce partidul de la 33% cat avea cand a devenit presedinte la 17%. In maxim un an de zile, PSD va ajunge in situatia de a nu mai putea intra in Parlament.

"Nu trebuie sa cadem imediat in genunchi pentru a avea satisfactii orale"

Rep.: Si totusi cum de s-a putut ajunge intr-o asemenea situatie?
M.V.: A existat o intelegere intre Basescu, Geoana si, mai nou, vad ca si Iliescu, sa scape de niste oameni, bine, unii dintre ei foarte patati. Dar ei nu fac altceva decat sa urmeze cursul politic trasat de Washington. Jandarmul SUA coordoneaza tot ce se intampla in lume si asta nu mai e un secret pentru nimeni. Iar americanii au hotarat ce trebuie sa se intample si aici. Eu am mai spus-o, noi nu trebuie sa fim tot timpul atat de umili incat sa cadem imediat in genunchi pentru a avea satisfactii orale. Noi nu avem decenta, romanii sunt catalogati ca un popor care a vandut, care a tradat si de aceea se poarta asa cu noi. O sa asistam in urmatoarea luna la o degradare incredibila a PSD-ului. Vom fi obligati sa credem ca PSD nu mai exista.

"Un grup de douazeci si ceva de parlamentari PSD isi va anunta demisia, iar majoritatea vor trece la conservatori"

Rep.: Pai, in aceasta situatie, pentru cine mai candidati?!
M.V.: Asa e, mi-e teama ca nu o sa mai fiu presedintele nimanui, ca nu va mai fi nevoie de congres si de alegeri pentru ca PSD nu va mai exista."
Rep.: Si cine castiga din toata nebunia asta?
M.V.: In primul rand Basescu, in al doilea rand puterea actuala si in special PD-ul. Si nu in ultimul rand PIN-ul si PC-ul. Pentru ca multi din PSD se vor indrepta spre aceste doua partide. Uitati, joi (maine- n.red.) un grup de douazeci si ceva de parlamentari PSD isi va anunta demisia, iar majoritatea va trece la conservatori.
Rep.: De aici si atitudinea sfidatoare a PC-ului fata de Coalitie in chestiunea votului pentru presedintele Camerei Deputatilor? Adica se stiau deja cu sacii in caruta?
M.V.: Exact. Iar parlamentarii PSD care vor ramane vor incerca sa faca o grupare de avarie, dar fara forta, nici aceasta nu va rezista mult timp.
Rep.: Bine, dar Geoana? A venit, a distrus partidul, el cu ce se alege?
M.V.: Despre relatia speciala dintre Basescu si Geoana stie toata lumea. Sa nu ne miram daca Geoana va pleca la PD. Potrivit intelegerii, Basescu i-a garantat un loc de frunte in PD, daca Geoana va reusi sa distruga PSD-ul. Iar el si-a indeplinit misiunea. Geoana, repet, a negociat cu Basescu sa distruga PSD pentru o functie in PD.

"Ion Iliescu gandeste ca mine"

Rep.: Si ati spus celor de la conducerea partidului aceste lucruri? Nu va dau afara ca pe Iorgovan?
M.V.: Iorgovan a fost grobian, asa ceva nu se poate tolera. O fi politica o curva, dar nu tot timpul. Bine, Geoana a fost mai mitocan decat Iorgovan, cand si-a facut colegii golani. Am vorbit si cu Geoana si cu Iliescu. Mi-au spus sa am rabdare, ca lucrurile se vor aranja, mi-au promis un rol decizional in partid. Acum astept congresul extraordinar al PSD-ului, care ar trebui sa aiba loc pana in toamna, daca va mai exista partidul pana atunci. Si eu m-am hotarat sa candidez pentru presedintia PSD-ului, nu impotriva lui Geoana si a lui Iliescu, ci pentru acest partid, pe care il iubesc si stiu ca sunt multi oameni care gandesc ca mine.
Rep.: Este cineva alaturi de dumneavoastra?
M.V.: Ion Iliescu gandeste ca mine.