Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, miercuri, la Constanta, ca Romania trebuie sa devina un imens santier dupa alegerile parlamentare pentru ca este nevoie sa fie construite sute de mii de locuinte pentru tineri si pentru persoanele cu probleme sociale.
Liderul social-democrat s-a aflat miercuri, la Constanta, fiind invitat de catre primarul Radu Mazare si presedintele Consilului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, sa participe la inceperea lucrarilor la un cartier de locuinte destinate tinerilor cu varsta de pana in 35 de ani.
Mircea Geoana a dat mana cu zeci de persoane din zona, din cele cateva sute prezente la festivitate, iar la un moment dat o femeie i-a spus ca arata mai bine decat atunci cand l-a vazut ultima data. "Nu stiu doamna, poate au bagat ceva in sondaje", a venit raspunsul lui Geoana.
Presedintele PSD a spus ca modelul realizat de echipa Mazare la Constanta trebuie preluat si transpus la nivelul intregii tari. "Dupa 30 noiembrie viitorul guvern va trebui sa spuna ca Romania trebuie sa devina un imens santier, ca Romania trebuie sa construiasca pentru tinerii sai, pentru cei cu probleme sociale, pentru cei care trebuie sa primeasca sprijin din partea statului. Daca la Constanta Radu Mazare si echipa sa vor sa construiasca pentru 16.000 de tineri, Romania poate si trebuie sa construiasca peste 400.000 de locuinte. Sa intre intr-un parteneriat autentic intre guvern, autoritatile locale si sectorul privat, astfel incat sa transformam aceasta criza economica din strainatate intr-o oportunitate pentru Romania. Acesta este antidotul pe care Romania trebuie sa il aplice daca dorim sa nu vina recesiunea si peste noi", a afirmat Geoana.
El sustine ca astfel constructorii romani din strainatate, care isi vor gasi mai greu de lucru in tarile respective, ar putea rereveni in Romania, unde vor gasi locuri de munca in urmatorii patru ani.
La evenimentul de miercuri alaturi de Mircea Geoana au mai fost prezenti Miron Mitrea, Liviu Dragnea, primarii PSD din mai multe localitati ale judetului Constanta si candidatii PSD Constanta la alegerile parlamentare, echipati in salopete si cu casti de muncitori.
De asemenea, arhiepiscopul Tomisului, Inalt Prea Sfintitul Teodosie, insotit de un sobor de preoti, a oficiat o ceremonie religioasa cu prilejul inceperii lucrarilor la cartierul de locuinte pentru tineri.
Potrivit autoritatilor locale, lucrarile inaugurate miercuri vor fi finalizate in toamna anului viitor, cand in cartierul respectiv se vor muta aproximativ 1.000 de persoane, iar un alt santier de constructii va fi deschis in toamna lui 2009.