Presedintele PSD Mircea Geoana este decis sa continue ofensiva politica impotriva a€žAliantei portocaliia€œ. SA¢mbata, el a mai deschis inca un front la Constanta, cu deviza a€žsa darA¢mam Guvernula€œ.

Mircea Geona (foto) considera ca decizia strategica pentru infrastructura RomA¢niei a fost adoptata de a€žAlianta portocaliea€œ prin arondarea refacerii autostrazii Bucuresti-Pitesti companiei a€žGoden Blitza€œ. El a declarat la Constanta ca, in acest fel, Alianta doveste a€žminciuna ca intr-adevar vor investi in infrastructura si in proiecte de dezvoltare la nivelul intregii taria€œ.
Liderul PSD a subliniat ca a€ždecizia PSD este de a darA¢ma actualul Guverna€œ, pentru ca social-democratii nu-si mai pot permite sa mai stea inca doi ani si jumatate cu a€žo Alianta incompetenta si mincinoasaa€œ. A§n ceea ce priveste motiunea de cenzura, Geoana a spus ca a€ždaca motiunea va trece, lucrurile se vor indrepta catre o accelerare a descompunerii actualei Coalitiia€œ si a adaugat ca daca nu va trece, a€žea reprezinta un pas in directia buna, iar directia buna e alungarea de la guvernare a Aliantei PNL-PDa€œ.
Alianta a€" un a€žexperiment esuata€œ
AŸeful social-democratilor a mai spus, referitor la motiunea simpla pe tema educatiei, care va fi dezbatuta azi la Camera Deputatilor, ca daca nici acesta nu va fi adoptata, ea il va face pe ministrul Hardau sa aiba a€žceva transpiratie rece, asa cum a avut si ministrul Eugen Nicolaescu, care a scapat la mustata de un vot in Senata€œ. El a precizat ca a€žaruncarea Palomei Petrescu din decor este insuficient in criza profunda in care se afla invatamA¢ntula€œ. Geoana a explicat ca a€žabordarea politica, economica si sociala a Aliantei portocalii este una gresita, falsa si distructiva din constructia ei, iar Alianta va ajunge in curA¢nd un experiment esuat studiat de studenti, asa cum a ajuns si CDR-ula€œ.
Pe de alta parte, vicepresedintele social-democratilor, Rovana Plumb, a declarat ca PSD cere ca a€žpierderile suferite de turismul romA¢nesc sa fie suportate din averile personale ale ministrilor Aliantei PNL-PD si nu din banii contribuabililora€œ. Rovana Plumb a explicat ca prin masurile a€žaberantea€œ luate de actualul Guvern si in special de Ministerul Mediului si promovarea proiectului de lege care are ca obiective protejarea litoralului romA¢nesc ca resursa naturala, nu s-a facut altceva decA¢t sa se aduca mari prejudicii turismului romA¢nesc.
Ea a subliniat ca a€žprin aceasta lege s-a urmarit de fapt prote-jarea afacerilor clientelei Alian-tei PNL-PDa€œ, drept pentru care PSD solicita abrogarea legisla-tiei a€žcare nu protejeaza litoralul romA¢nesca€œ.