Andrei Alexandru are o rubrica in ziarul online Ultima ora. Rubrica este intitulata "De la prima ora, la ultima ora". Puteti citi in continuare postarea din 15 februarie 2011.
• In timp ce PDL trosneste din toate incheieturile si da sa se sparga, toata masinaria de propaganda pdl-ista e ingrijorata de binele PSD si PNL. Stiti vorba aia populara, cu cainele care moare de drum lung, iar prostul de grija altuia. Ba, ca si-au pierdut identitatea, ca nu mai sunt la dreapta, ci la stanga si invers, ca vor doar puterea, dar n-au solutii. Chiar de-ar fi asa, mai sociologi-propagandisti ! Orice guvern ar fi mai bun decat cel actual, asa ca "vrajeli" din astea nu mai tin la populatie. Dintre propagandistii de scena ai PDL, i-am selectat azi pe Sebastian Lazaroiu si pe Vasile Dancu. Primul, dupa cum se exprima in ultima vreme, pleaca de la Cotroceni si se intoarce in PDL, unde a mai lucrat deghizat in sociolog. Din tot ce declara, se vede ca nu mai are nici o treaba cu fisa postului de consilier prezidential, ci doar cu propaganda de partid. "Nu cred ca PSD, PNL si PC vor fi pe acelasi buletin la alegeri. Eu sincer mi-as dori sa existe USL si in 2012 de dragul polarizarii scenei politice". Un alt lucrator al PDL deghizat in sociolog, Vasile Dancu, se alatura celor care mor de grija altora: "S-a ajuns in Romania la relativizare nepermisa si periculoasa a stangii sau a dreptei. Pentru o guvernare care trebuie data jos, se spune ca nu mai conteaza aceste fineturi, trebuie o coalitie, indiferent cine se aliaza cu cine, trebuie sa fie adusi tradatori, racolati, mercenari.". Ia uitati-va, cine vorbeste de mercenari si tradatori ! Tocmai el, care incearca din rasputeri sa inoculeze exact ideile lui Basescu & Co despre Uniunea Social-Liberala, el care se da membru PSD, dar care impreuna cu celalalt membru, Ioan Rus, nu stiu ce sa mai inventeze sa-l slujeasca pe Conducatorul lor iubit.
• Ca sa fie simpatic in fata unor tineri, crede el, Lazaroiu spune niste prostii mai mari ca Basescu, ceea ce nu e de colo. "In conditiile in care numarul de prostituate este mic, iar fenomenul este clandestin...", el propune legalizarea prostitutiei. Mai, sociologule, care esti sociolog ! Cum e mic numarul prostituatelor ? Ia uita-te pe la Guvern, pe la Presedintie, prin Parlament, ca nu e obligatoriu ca, scuzati, curvele, sa fie de gen feminin. As spune ca avem chiar prea multe prostituate la suta de locuitori, iar fenomenul nu e deloc clandestin, din moment ce ele, prostituatele, se afiseaza zilnic in lumina reflectoarelor in mass media, iar politistii nu pot sa faca nimic altceva decat sa-si arunce caschetele de pamant si sa strige "Iesi afara javra (extra)ordinara !"
• "La Cairo erau prea multi barbati frustrati" - ca n-aveau legalizata prostitutia - e una dintre explicatiile rasturnarii regimului Mubarak. Inseamna ca e nasol de tot. La noi sunt frustrati si barbatii, si femeile, si militarii, si pensionarii, si medicii, si profesorii, si am senzatia ca si tu resimti o frustrare. Nu va da voie Basescu ? Oameni buni, vedeti pentru ce platiti impozite ? Ca consilierii (scuzati cacofonia, dar n-am gasit alta rima) astia sa primeasca salarii bunicele, sa aibe masina cu sofer, secretare etc.
• Mai multi lideri ai PDL sunt nemultumiti de propunerile privind suspendarea din partid a celor care sunt trimisi in judecata. Normal, ca ar ramane putini in PDL. Fara umbrela de partid, Gheorghe Falca, alti 90 de primari si unii parlamentari ar ajunge direct dupa gratii. Nici n-ar fi corect din partea PDL, ca au cotizat la partid cu o suma din prada.
• Chipurile, guvernantii vor sa interzica drogurile usoare, etnobotanicele, numai ca e, asa, de sanchi. Prietenii lui EBA sunt mari amatori si nu sunt de acord cu asa o discriminare. Acum 2 ani, insasi EBA a propus liberalizarea drogurilor, iar acum Boc isi inchipuie ca e de capul lui, manca-o-ar tata de fata cuminte ! Ce atenta e cu gasca ei !
• Pentru numirile dubioase si suspecte din vami sunt vinovati liderii sindicali. Astfel, ei au semnat (e gluma) decretul prezidential nr. 70 din 29 noiembrie 2010. La propunerea ministrului Igas, Basescu l-a promovat la gradul de chestor de politie pe seful Inspectoratului Judetean Arad al Politiei de Frontiera, Ion Handra, care a fost destituit din functia de sef al Sectorului Politiei de Frontiera Nadlac in 2002, tocmai pentru implicare in contrabanda cu tigari, dupa ce autoritatile maghiare au furnizat probe in acest sens. Pai, de aia l-au repus in functie, ca era meserias. Asadar, sindicalistii sunt vinovati.
• La cererea explicita a presedintelui PDL, Traian Basescu, "stelele" acestui partid au sarit la bataie. Vai, steaua lui, Gheorghe Flutur l-a etichetat pe Victor Ponta: "procuror obraznic", "avocat slugarnic". Fluture a mai spus:"PDL atentioneaza, ca nu va tolera nici o amenintare, atac sau calomnie la adresa noastra". Sa-ti spun eu una, nici calomnie, nici amenintare: ai fost filmat si dat pe mai multe posturi de televiziune, cand, alaturi de un coleg, imparteati bani la sateni in campania electorala din 2008, pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean Suceava. stii, draga fluturas ca e penala treaba asta ? Ei, dar la voi bratul Legii n-ajunge. Deocamdata, ca mai incolo, Ponta v-a promis puscaria. De aia l-ai facut in toate felurile.
• Metastaza politica, e diagnosticul exact pentru Basescu si ai lui. Uitati-va la el ! Nu mai stie incotro s-o apuce, nu mai stie ce sa faca, e complet debusolat ! Loveste imprastiat, isi ataca propriii sustinatori, ca un boxer KO in picioare. Toate variantele sunt perdante: Boc premier, Boc demis, Blaga sus, Blaga jos, Udrea sus sau jos, tot aia e. Nici macar ai tai, din partid, nu te mai asculta. Nici un om cu scaun la cap nu accepta sa fie premierul lui Basescu. Game over ! Du-te dupa Mubarak, baiete, cat mai ai cu ce sa ajungi acolo !