Liberalii si-au lansat vineri seara, cu surle si trambite, candidatului pentru Primaria Galati, cu ocazia celei de-a XV-a editie a Galelor PNL, in cadrul carora s-au acordat si premiile anuale.

Cum se intampla de 15 ani, liberalii i-au premiat si in acest an pe galatenii ale caror merite au fost apreciate ca fiind notabile. Astfel, premiul pentru rezultate deosebite la invatatura i-a fost oferit unei eleve olimpice de la Colegiul "Alexandru Ioan Cuza", Cezara Huma, in timp ce premiul pentru cultura i-a fost inmanat directorului Teatrului Muzical, Florin Melinte. Totodata, premiul pentru activitatea in campul social galatean i-a fost oferit directorului executiv al fundatiei "Inima de copil", Ana Cristina Burtea. La capitolul dedicat celui mai de seama sportiv galatean, capitanul secund al echipei de volei feminin CSU Metal, Adriana Dumitru, a fost cea care a primit in acest an premiul liberalilor. Premiul pentru afaceri i-a fost acordat in acest an unui tanar om de afaceri din Galati, Stefan Constantin, seful unei firme de constructii care a reusit sa intreprinda intr-un an cat altii in cinci sau chiar mai multi. Premiul pentru presa a fost acordat in acest an redactorului sef al "Monitorului de Galati", Mirella Aur, redactorul "Vietii Libere" Victor Cilinca, realizatorului TVG Carmen Gabor si lui Mihai Costache, realizatorul emisunii matinale de la PRO TV Galati, "Cafeluta lui Costache". In ceea ce priveste acordarea acestui din urma premiu, viceprimarul liberal Mircea Razvan Cristea, care a condus "ostilitatile" pe tot parcursul Galelor PNL, a tinut sa precizeze ca sectiunea in cadrul careia i-a acordat premiu lui Mihai Costache s-ar putea numi foarte bine si "Premiul pentru cofeina".

Premiul pentru excelenta, mai presus de toate

Dupa ce i-a atras atentia, in gluma, lui Mircea Cristea ca ar fi bine sa nu mai greseasca atunci cand vorbeste despre functiile din cadrul partidului, vicepresedintele PNL, Victor Paul Dobre - pe care viceprimarul Cristea il numise initial "presedinte al PNL" - a tinut sa ofere personal ultimul premiu al serii: premiul de excelenta. Aceasta sectiune a fost castigata de ministrul Apararii, Teodor Melescanu, invitatul special al PNL la galele din acest an. Melescanu s-a aratat placut surprins de premiul care i s-a oferit, fara a uita insa sa precizeze, in spirit de gluma, ca "atunci cand nu ai pentru ce sa dai un premiu, dai un premiu de excelenta".

Decernarea premiilor PNL 2008 a fost dublata de lansarea candidatului liberal pentru Primaria Galati, Marius Stan, iar seara s-a incheiat cu o surpriza muzicala pregatita de organizatori: formatia "Timpuri Noi"