Gafa vicepremierului Marko Bela pentru care tara unde se afla, al carui Guvern il reprezinta si care ii plateste salariul este Ungaria este impardonabila, este de parere liderul conservator Bogdan Diaconu.
"Marko Bela "greseste" intentionat numele tarii pe care o reprezinta, fiind evident ca actualul vicepremier al Romaniei are o agenda ascunsa care iese la iveala cand te astepti mai putin. Marko Bela trebuia deja sa isi dea demisia pentru gestul sau nerusinat la adresa Romaniei care il plateste ca sa isi bata joc de ea", spune acesta.
"Faptul ca Marko Bela nu si-a cerut nici macar scuze ne arata ca inlocuirea numelui "Romania" cu Ungaria in declaratia sa nu este o gafa, ci ascunde o bataie de joc la adresa statului roman. Cerem demisa vicepremierului Marko Bela si scuzele sale publice pentru indrazneala de a jigni oficial statul pe care pretinde ca il reprezinta", adauga Diaconu.
Liderul UDMR nici macar nu si-a dat seama de confuzia facuta la finalul intalnirii cu vicepremierul ungar, Semjen Zsolt, el declarand ca oficialul din tara vecina se afla la Bucuresti in cadrul primei sale vizite oficiale in "Ungaria".
"Doamnelor, domnisoarelor si domnilor, buna ziua! Permiteti-mi sa-l salut pe domnul Semjen Zsolt, vicepremierul Republicii Ungaria, cat si pe membrii delegatiei domniei sale. E prima vizita oficiala a domnului viceprim-ministru in Ungaria, la invitatia mea!", a spus Marko Bela la inceputul conferintei de presa ce a urmat intrevederii, fara a-si cere scuze pentru greseala sau a se corecta ulterior.