Iubitorii de show politic au avut parte de o saptamina plina. Se poate spune ca, dupa o lunga perioada de amorteala, este interesant ceea ce se intimpla pe scena politica galateana.

Cele mai importante evenimente

Politicianul si omul de afaceri Sandu Traian s-a alaturat celor care sustin platforma politica a lui Theodor Stolojan.

Partidul Democrat a lansat si la Galati campania “Vino sa vorbim despre noi in Europa”.

Doamnele din PNL s-au hotarit sa puna mina pe carte si sa invete cum se face politica in mod profesionist.

In fine, PSD, Alianta D.A. , PRM, PC si PNG au intrat oficial in lupta pentru fotoliul de primar din Firtanesti.

Cei mai inspirati politicieni

La acest capitol il vom mentiona doar pe liberalul Sandu Traian ca fiind cel mai curajos om politic al saptaminii. Politicianul este singurul penelist galatean cu greutate, mai mult financiara decit politica, anuntind ca merge pe drumul lui Stolojan.

Cel mai activ partid

Aici vorm vorbi despre PNL si PD. Partidul Democrat s-a dovedit a fi cel mai istet. Pedistii isi prezinta “eforturile” depuse in sprijinul aderarii pe banii europenilor. In ceea ce-i priveste pe liberali, acestia au dovedit inca o data ca sint unici pe scena politica. In timp ce unii se lupta sa cistige tot mai mult electorat, liberalii duc in interiorul PNL un adevarat razboi civil.

Cele mai tari declaratii

“Problemele de sanatate ale primarului din Namoloasa, Valerian Todita, nu vin doar de la picioare, ci si din alta parte a corpului”, a declarat secretarul de stat Mircea Toader.

“Pliantele pe care PD le va imparti in judet nu au nici o legatura cu politica nationala”, a spus senatorul PD de Ialomita Maria Petre.

“Cei de la Braila sint reticenti fata de noi, galatenii. Asta pentru ca noi am fost tot timpul in fata lor”, a declarat liberalul Dumitru Cristea, ex-sef al Spitalului Judetean.