Primaria Craiova este hotarata ca, in cel mai scurt timp, sa angajeze o firma de specialitate care sa realizeze masuratorile cadastrale pentru suprafetele revendicate din oras. In prezent, nu se stie insa suma de care ar fi nevoie pentru punerea in practica a planului.
Pentru a finaliza cat mai repede masuratorile cadastrale pentru identificarea suprafetelor revendicate din Craiova, autoritatile locale sunt gata sa dea bani grei din bugetul local pentru a angaja o firma de specialitate. Ideea apartine consilierului local Petre Gongu, nemultumit de mersul anevoios al masuratorilor facute de functionarii din primarie. "Mai bine contactam o firma care sa munceasca serios pentru banii pe care ii dam. Acest proces se misca prea greu in Craiova si trebuie sa luam masuri pentru a sti si noi cat mai repede care terenuri sunt revendicate si care nu", a spus Petre Gongu.
Initiativa consilierului a fost sustinuta si de primarul Antonie Solomon, care a recunoscut ca lucrurile scartaie la Serviciul Banca de date, cadastru, masuratori topo, din cadrul Directiei de urbanism. Acesta sustine ca, desi are doar doua persoane care se ocupa efectiv de acest proces, nici acestea nu sunt constiincioase. "Avem doar doi topometristi care nu isi prea fac treaba. Sunt si extrem de obraznici cu sefa lor, Iolanda Ionescu, si pur si simplu nu vor sa munceasca. Atunci cand au vazut ca s-au pus pe tanjeala, sefii lor au incercat sa identifice motivele. Asa au aflat ca acestia, in timpul serviciului, prefera sa lucreze pentru firme particulare, unde fac masuratori si iau bani frumosi de acolo", a replicat Antonie Solomon. Daca vor continua sa ignore sarcinile de serviciu, cei doi ar putea fi notati cu calificativul nesatisfacator, urmand apoi sa fie dati afara din functiile pe care le ocupa.