Presedintele PSD Vrancea, Marian Oprisan, a declarat inaintea reuniunii conducerii partidului cu sefii filialelor ca presedintele PSD trebuie sa fie Ion Iliescu, lansand, totodata, critici dure la adresa lui Adrian Nastase.
Oprisan a spus ca a avut o discutie cu Ion Iliescu pe aceasta tema si considera ca acesta trebuie sa fie presedintele PSD in aceasta perioada, deoarece este “persoana cea mai autorizata“, care a avut un mandat de “exceptie“ de presedinte al Romaniei. Oprisan a mai apreciat ca Adrian Nastase este liber sa candideze ca orice membru din cei 600.000 de membri de partid la o functie de conducere, in baza statutului.
Surse din partid ne-au declarat ieri ca Ion Iliescu a comunicat clar cum doreste sa arate “conducerea colegiala“: el presedinte, secondat de cativa vicepresedinti. Prin urmare, lui Nastase i se pregateste o functie de vice, deoarece, conform statutului invocat de Oprisan, functia de presedinte executiv nu exista, desi ar putea fi infiintata in ultimul moment chiar la Congres. In caz ca acest lucru nu se va intampla, este greu de crezut ca Nastase va accepta sa fie vicepresedintele partidului pe care l-a condus in ultimii patru ani.