Presedintele Consiliului Legislativ, Dragos Iliescu, a fost criticat ieri in plenul Parlamentului de senatorul PRM Gheorghe Funar (foto) pe motiv ca ia in considerare actele normative semnate de premier cu numele Calin Popescu-Tariceanu, desi el se numeste Calin Constantin Anton Popescu-Tariceanu. "Este vorba despre un cetatean care nu exista in Romania. Asteptam sa afle si prim-ministrul cum il cheama", a spus Funar, sustinand ca documentele semnate de premier doar cu numele Calin Popescu-Tariceanu nu sunt legale.
El l-a dat drept exemplu pe ministrul Finantelor, care semneaza proiectele cu numele intreg, respectiv Teodor Gheorghe Vladescu. Funar a criticat si faptul ca presedintele Consiliului Legislativ a acceptat sa analizeze proiectele de lege, ordonantele de urgenta si ordonantele simple care nu sunt semnate efectiv de premier, ci pe care se aplica doar o stampila cu numele acestuia.
Presedintele Consiliului Legislativ a fost criticat la dezbaterea raportului de activitate a acestei institutii pe 2005 si de presedintele Comisiei juridice din Camera Deputatilor, Sergiu Andon (PC), pe motiv ca a avut o "politete excesiva" si nu a dat niciun aviz negativ asupra proiectelor de lege pentru care a fost sesizat.
Plenul Parlamentului a luat act de raportul de activitate al Consiliului Legislativ pe 2005. (D.G.)