Senatorul PRM Gheorghe Funar a solicitat ieri printr-o scrisoare, Biroului Permanent al Camerei Deputatilor sa-i dea informatii despre situatia prezentei in tara sau in Capitala, in perioada 28 mai-2 iunie, a 13 deputati a caror semnatura se afla pe motiunea de cenzura a PD. Solicitarea lui Funar vine la o zi dupa ce acesta inaintase Parchetului un denunt privind semnaturi false pe lista de sustinere a documentului inregistrat de democrati. Funar cere conducerii Camerei sa-i comunice daca in aceasta perioada deputatii Roberta Anastase, Monica Iacob Ridzi, Marian Jean Marinescu, Mircea Cosea, Cristian Boureanu, Gabriel Sandu, Sorin Paveliu, Dan Buzatu, Dragos Ujeniuc, Cornel Stirbet, Vasile Pruteanu, Costel Ovidenie, Ion Stoica au fost plecati in strainatate sau nu au fost in Bucuresti.
"Pentru care dintre parlamentari apar in motiune semnaturile scanate? Pentru care dintre parlamentari se apreciaza ca le-au fost falsificate semnaturile?", a intrebat in scrisoare Funar. El a precizat ca aceste informatii ii sunt necesare pentru completarea probatoriului la Parchet si pentru a informa corect plenul Parlamentului in sedinta comuna programata pentru 11 iunie cu ocazia dezbaterii motiunii de cenzura.
Afirmatiile potrivit carora au fost falsificate semnaturile mai multor parlamentari care apar pe tabelul respectiv au fost argumentate de senatorul PRM prin invocarea cazului senatorului Ioan Talpes, despre care a spus ca este plecat de mai multe zile din tara, intr-o delegatie. (Carmen Corbu)