Secretarul general al PRM, Gheorghe Funar, il acuza pe politologul Vladimir Tismaneanu ca a sustras documente din arhiva PCR, pe care le-a transportat ilegal in SUA cu scopul de a le vinde.
Funar a declarat ieri ca are informatii conform carora documentele au fost sustrase din arhiva in perioada 2005-2006, cand Tismaneanu a lucrat la raportul privind condamnarea comunismului.
"Documentele din arhiva PCR au fost vandute pe bani grei, iar Tismaneanu s-a ocupat de acest jaf. A scos acte originale pentru ca informatiile costa", a afirmat Funar.
El a anuntat ca a trimis o sesizare comisiei parlamentare de ancheta privind suspendarea presedintelui Basescu, prin care il acuza pe acesta din urma ca a incalcat Constitutia in momentul in care a constituit comisia privind analiza dictaturii comuniste. "Presedintele Romaniei nu s-a consultat cu partidele politice pe tema comunismului, a stabilit unilateral componenta comisiei in care a inclus colaboratori ai unor Servicii straine, nu a lucrat cu istorici. Raportul falsifica realitatea", a mai spus senatorul PRM.
Funar cere comisiei audierea unor istorici, iar in cazul in care membrii comisiei considera necesar, el va sustine si convocarea lui Vladimir Tismaneanu. (A.M.)