Gheorghe Funar, secretar general al PRM, a declarat sambata ca formatiunea din care face parte nu profita de "sezonul de transferuri din politica", dar ii considera bineveniti in partid pe fostii membri PNG, care parasesc formatiunea. "PNG este un partid creat artificial, la comanda. Nasul partidului este Viorel Hrebenciuc, sponsor principal este Gigi Becali. E cel mai bogat om din Romania, nu stiu de ce l-au pus unii pe locul doi sau trei. I-am vazut dosarul cand a candidat la europarlamentare si are terenuri de circa 3 miliarde de euro. Desi are bani, Gigi Becali nu a reusit sa formeze un partid serios si viabil. A fost o constructie artificiala, fara fundatie. A legat partidul de un club de fotbal. E o adevarata nebunie sa legi in politica partidul de rezultatele echipei de fotbal Steaua. In mod logic s-a ajuns la destramarea partidului acesta", a declarat Gheorghe Funar.
Intrebat ce atitudine are PRM fata de fostii membri PNG, Funar a declarat ca aceasta va fi diferita. "Sunt bineveniti, de la caz la caz, in organizatiile noastre. Noi nu ne ocupam de racolare. PRM nu a profitat de niciun sezon de transferari ca-n fotbal. Ne bucura faptul ca unii au venit spre PRM. Urmeaza sa analizeze colegii nostri fiecare caz in parte", a declarat Funar.
In Bistrita-Nasaud, seful organizatiei locale a PNG Galatii Bistritei a trecut deja la PRM, iar deputatul Ioan Aurel Rus, presedintele filialei, i-a indemnat pe participantii la plenara judeteana a PRM de sambata sa discute cu totii liderii locali ai PNG si sa-i atraga spre formatiunea condusa de Corneliu Vadim Tudor.