Gheorghe Funar ii solicita procurorului general al Parchetului instantei supreme sa dispuna inceperea cercetarii penale impotriva presedintelui PD, Emil Boc. Liderul democratilor este acuzat de Funar ca sfideaza Constitutia si incalca principiul separatiei puterilor in stat. Potrivit acuzatorului, Boc ar avea un comportament similar cu cel al fostului sau sef, Traian Basescu.

Liderul PRM Cluj, Gheorghe Funar (foto), a remis un comunicat in care arat ca Emil Boc - presedinte al PD si primar al municipiului Cluj-Napoca - "a inceput o actiune de intimidare a procurorilor de la DIICOT - Serviciul Teritorial Cluj", in loc sa ia atitudine "impotriva actelor de coruptie, a santajelor si a traficului de influenta care sunt documentate de catre procurori si politisti".
In acelasi comunicat se mai precizeaza ca filiala PRM Cluj apreciaza ca Boc ar fi savarsit "fapte grave" si ii solicita procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie sa dispuna inceperea cercetarii penale.
Totodata, reprezentantul PRM cere "sa se ia atitudine publica" pentru respectarea Constitutiei Romaniei si de catre cei care se cred si se manifesta mai presus de lege deoarece sunt inca la putere impreuna cu "fratii buni" de la UDMR si cu "fratii vitregi" de la PNL. In acelasi context, si PSD incearca sa atraga atentia asupra asocierii create intre Boc si cei anchetati in dosarul "Gazeta", liderul Mircea Geoana fiind de parere ca liderul PD a exercitat public presiuni asupra DIICOT Cluj in dosarul "Gazeta".

"Amestec inadmisibil"

In cadrul acuzatiilor aduse sefului PD, Gheorghe Funar s-a referit la calitatea acestuia de martor in dosarul "Gazeta" si la o incercare a lui Boc de a interveni in justitie. "Acest amestec inadmisibil al primarului Emil Boc si al deputatului Daniel Buda (care nu s-a delimitat) in dosarul 'Gazeta' se incearca sa fie musamalizat dupa ce presedintele PD s-a intalnit, in timpul anchetei penale, de mai multe ori cu ministrul Justitiei, doamna Monica Macovei", sustine Funar. Liderul PRM Cluj mai afirma ca Boc, liderul PD si primarul municipiului Cluj-Napoca, "isi permite sa sfideze Constitutia si sa incalce principiul separatiei puterilor in stat, cu toate ca le preda studentilor disciplina Drept constitutional". "Primarul municipiului Cluj-Napoca si-a permis, in mod public, sa le dea indicatii procurorilor si sa le ceara sa scoata din dosarul penal filele din care rezulta legaturile sale si ale deputatului Daniel Buda cu sefii 'Gazetei'. In caz contrar, procurorii sunt amenintati de catre presedintele PD cu dosare penale si cu puscaria", se arata in comunicatul lui Funar.