Cotidianul.ro arunca pe piata o fumigena menita sa destabilizeze PSD. Cica in timp ce la Bucuresti, greii din toate taberele din partid ii pregatesc debarcarea din fotoliul de sef al PSD, Victor Ponta se bronzeaza fara griji in Dubai.
Lipsa de performanta si miscarile abulice si neconvingatoare ale PSD-ului de cand e condus de Victor Ponta, precum si cateva declaratii nefericite ale acestuia facute in ultimele doua saptamani ale lui decembrie 2010, au determinat formarea unei aliante a unor importante capetenii pesediste ( o alianta greu de imaginat, in alte conditii) din toate factiunile partidului, alianta care are ca unic scop inlaturarea de urgenta a micului Titulescu din functia de presedinte al social-democratilor.
Inainte de Craciun, aflat intr-o vizita la PSD Bacau, Ponta a facut o declaratie care le-a cazut foarte greu lui Ion Ilescu, Adrian Nastase si Marian Vanghelie, primii doi fiind pana mai ieri-alaltaieri, sustinatori de baza ai actualului presedinte pesedist.
Victor Ponta si-a varsat oful la Bacau legat de motivul din pricina caruia oamenii nu se mai inscriu in PSD. Micul Titulescu a uitat probabil pentru o clipa ca nu mai este liderul rebel al tineretului pesedist si s-a trezit spunand ca partidul nu mai atrage membrii intrucat lumea fuge de asocierea cu Ion Iliescu, Adrian Nastase si Marian Vanghelie.
Aceasta ultima declaratie neinspirata a lui Ponta a fost scanteia care a aprins focul puciului in PSD. Marian Vanghelie, un lider cu greutate, stapan peste 28% din voturile filialelor din tara si adversar declarat al lui Ponta, a uitat toate conflictele pe care le-a avut in trecut cu Ion Iliescu, patriarhul PSD-ului, si cu Adrian Nastase- parintele politic al actualului presedinte al partidului, si le-a solicitat acestora o intrevedere care a avut loc in ultimele zile ale anului. Cei trei lideri cu greutate ai partidului si-au dat mana si au hotarat ca Victor Ponta trebuie inlocuit cat mai repede din functia de presedinte, nu neaparat pentru cuvintele ofensatoare spuse de acesta despre ei la Bacau, ci pentru ca PSD condus de fanul lui Che Guevara, se duce, nu in sus in sondaje, asa cum e de asteptat, si spre preluarea puterii, ci in jos, direct in opozitie pentru cel putin inca o legislatura. Pentru a-l inlatura pe imberbul presedinte al partidului, cei trei grei ai PSD-ului sunt dispusi sa se alieze chiar si cu Mircea Geoana, un personaj pana mai ieri terfelit de Adrian Nastase si de Ion Iliescu, cei care de altfel au si pus umarul in mod decisiv, in februarie 2010, la inlocuirea sa cu Ponta.
In plus, Nastase, Iliescu, Vanghelie dar si multi alti oameni importanti din PSD il suspecteaza ( in baza unor antecedente din 2008 si 2009) pe Ponta de legaturi stranse, pe sub masa, cu Traian Basescu si cu PDL-ul. De altfel, sunt de notorietate declaratiile multor oameni importanti din PSD care sustin ca numai in luna decembrie, Victor Ponta si, in mod special, socrul sau, Ilie Sarbu, artizanul monstruoasei coalitii din 2009, PSD-PDL, s-au intalnit cel putin de doua ori cu Traian Basescu, o data in 12 decembrie la resedinta din Predeal a presedintelui statului si a doua oara chiar acum doua zile, tot la vila prezidentiala de la munte. Surse din BPN al PSD au declarat pentru cotidianul.ro, ca Ilie Sarbu a fost acum doua zile, in vizita la Basescu, la Predeal, unde ar fi discutat strategii politice pentru 2011, legate de un sprijin discret al PSD pentru guvernarea Basescu-Boc. Cu alte cuvinte, spun sursele noastre din PSD, " Tata-socru ( n.red. Ilie Sarbu ) iar s-a dus sa ne predea pe tava marinarului, sa ajungem din nou catei in lesa astuia si a pedelistilor" .
Celor trei initiatori ai puciului, Iliescu, Nastase si Vanghelie, le-au dat semnale importante ca sunt de acord cu debarcarea urgenta a lui Ponta, si baroni cu mare greutate din PSD, Radu Mazare, Gheorghe Nechita, Marian Oprisan sau Constantin Nicolescu de la Arges.
Vazand ce trupe puternice se aliaza impotriva sa in partid, ai zice ca Victor Ponta ar trebui sa fie preocupat si sa incerce sa-si organizeze apararea. Nici vorba! Ponta cu sotia sa petrec de mama focului in Dubai, la resortul de lux Atlantis The Palm Dubai. Victor si Daciana Sarbu, ca doi socialisti adevarati, si-au petrecut Revelionul si restul zilelor din aceasta vacanta de iarna, in insoritul Dubai, in complexul hotelier de 5 stele, mai sus amintit. Probabil ca presedintele PSD nu-si face griji in legatura cu posibila pierdere a functiei de sef al partidului, pentru ca stie ca " tata-socru Ilie Sarbu" lucreaza pentru el, pentru Ponta. Dormi linistit.