Fostul purtator de cuvant al lui Nicolae Vacaroiu, Andrei Alexandru, a declarat ca a decis sa candideze la sefia PSD, precizand ca este vorba de o initiativa personala si ca spera sa aiba sustinerea a cat mai multor organizatii social-democrate din tara. Jurnalist de profesie, Andrei Alexandru este functionar public incadrat la Senat, nefiind membru al niciunui partid. Deci anuntul privind candidatura sa este o fumigena: nu are vechimea necesara cu carnet de membru de partid.
Cu toate acestea, Alexandru a aratat ca a decis sa candideze la sefia PSD pentru ca lucreaza pentru acest partid de aproape 20 de ani si ii cunoaste istoria, culisele si stie ce merge bine si ce merge rau. "Consider ca am capacitatea si cunostintele necesare, precum si experienta acumulata alaturi de presedintele Iliescu, pentru care am lucrat mai multi ani, precum si alaturi de Nicolae Vacaroiu. Am capatat o experienta utila, care imi va fi de folos in cazul in care voi reusi in acest dermers al meu", a spus el.
Andrei Alexandru a tinut sa precizeze ca nu a fost sfatuit sau impins in fata nici de Ion Iliescu si nici de Nicolae Vacaroiu in acest demers. "Este o initiativa personala si sper sa am succes in momentul in care voi prezenta ideile mele, pentru ca PSD sa redevina partidul numarul 1 in Romania", a precizat fostul purtator de cuvant al presedintelui Senatului.
Intrebat daca si-a asigurat sustinerea in partid pentru aceasta candidatura, Andrei Alexandru a spus: "Nu vreau sa ma laud, sa dau nume de presedinti de filiale sau de filiale, insa sunt convins ca atunci cand voi prezenta ideile mele voi castiga sustinerea lor, fara sa fiu nevoit sa organizez petreceri la tot felul de restaurante din tara, asa cum a facut Mircea Geoana".
CExN al PSD a decis, luni, ca pe 4 februarie sa aiba loc Consiliul National, iar Congresul extraordinar, cu alegeri pentru functiile de conducere, sa fie organizat pe 20 februarie. Pana in prezent si-au anuntat intentia de a candida pentru sefia partidului Cristian Diaconescu, Mircea Geoana si Miron Mitrea. Si presedintele CN al PSD, Adrian Nastase, a declarat ca, in acest moment, este din ce in ce mai hotarat sa candideze la presedintia PSD, precizand ca decizia finala o va lua la sedinta Consiliului National.