Initiatorul schimbarii doctrinei PD din social-democrata in populara de factura conservatoare, presedintele Consiliului Judetean Caras Severin, Sorin Frunzaverde, va candida pentru una dintre functiile de vicepresedinte al partidului la Conventia Nationala de la sfarsitul lunii. “Voi candida pentru functia de vicepresedinte pentru relatii internationale“, ne-a precizat Frunzaverde, functie pe care de altfel a mai ocupat-o si in baza careia a participat la reuniunile Internationalei Socialiste din partea PD.
Intrebat de ce numai actualul presedinte interimar al PD, Emil Boc, va depune o motiune populara la Conventia Nationala, fruntasul democrat a spus ca, in urma dezbaterilor nenumarate din partid, inclusiv asupra unui document similar al lui Adriean Videanu si asupra intentiei lui Cezar Preda de a depune o motiune social-democrata, s-a decis ca motiunea sa fie asumata integral de Boc.
“E o practica ce se intalneste la toate partidele democratice, in sensul ca se discuta mai multe documente inainte de Conventie, iar in Conventie se intra cu un singur document care preia ideile de la toate celelalte. Sigur, motiunea se elaboreaza pe scheletul motiunii majoritare. Asta s-a intamplat si in PD“, a precizat presedintele CJ Caras Severin, a carui motiune, denumita deja de democrati “motiunea Frunzaverde“, a fost preluata de Emil Boc.