Vicepresedintele PD, Sorin Frunzaverde, a declart ieri intr-o conferinta de presa ca va depune o motiune populara la Conventia PD din 25 iunie. El este astfel al doilea democrat care isi anunta oficial candidatura la sefia PD.
Sorin Frunzaverde a precizat ca va pune in concordanta actiunea politica a democratilor cu doctrina pe care o promoveaza. “Este imposibil sa guvernezi a doua oara intr-o coalitie de centru-dreapta si sa sustii ca esti social-democrat. Din punct de vedere al orientarii politice, PD a fost un intotdeauna un partid de centru, care se inscrie ca doctrina in popularismul european“, a subliniat Frunzaverde.
Consiliul National de Coordonare al PD a decis sambata, cu un singur vot impotriva, eliminarea din Statutul partidului a obligativitatii prezentarii exclusiv de motiuni social-democrate de catre candidatii la sefia formatiunii. In acest sens, presedintele interimar al PD, Emil Boc, a precizat ca formatiunea sa politica ramane, conform Statutului, un partid social-democrat modern, membru in Internationala Socialista. Boc a subliniat ca “modificarea articolului 89“ se refera exclusiv la motiunile pe care vor avea posibilitatea sa le prezinte candidatii la sefia partidului.
Alte posibile candidaturi la functia de presedinte al PD sunt cele ale presedintelui interimar al partidului, Emil Boc, si ale vicepresedintelui Vasile Blaga, dar nici unul nu si-a anuntat pana in prezent intentia de a candida.