La putin timp dupa ce initiativa senatorului conservator Marius Marinescu, ce viza modificarea si completarea Legii nr. 205/2004 privind protectia animalelor, a fost promulgata, ecologistilor au inceput sa le vina fel de fel de idei.

Astfel, acestia nu numai ca sunt incantati de faptul ca legea va fi pusa in aplicare, ba, mai mult, spera ca de acum sa nu se mai practice vanatul la discretie. "Salutam aparitia intr-o noua forma a legii 215/2004, este vorba de legea privind protectia animalelor, si credem ca ea ar mai trebui completata si cu anumite hotarari privind gospodarirea fondului cinegetic. Partidul Ecologist se declara impotriva vanatorii ca activitate de loisir, ca distractie, ca amuzament si credem ca ea trebuie interzisa chiar daca aduce anumite beneficii de ordin banesc. Credem ca eutanasierea animalelor batrane si bolnave trebuie sa fie facuta de catre ocoalele silvice, deci de cei care gospodaresc practic fondul cinegetic", a spus Ionel Florin Cernat, presedintele ecologistilor galateni.

Membrii PER spera ca doleanta lor sa aiba ecou, bazandu-se pe faptul ca dupa intrarea in vigoare a legii, orice act de cruzime fata de necuvantatoare va fi pedepsit cu inchisoare de la o luna la un an de zile, ceea ce va duce la schimbarea mentalitatii oamenilor, determinandu-i pe acestia sa respecte drepturile animalelor.