Camera Deputatilor a respins ieri propunerea Biroului Permanent de reluare a votului final la Legea privind sistemul unitar de pensii publice. Deputatii au votat electronic, imediat dupa reluarea sedintei Camerei. Conform anuntului facut de Roberta Anastase, s-au inregistrat 33 de voturi "pentru", 158 de voturi "impotriva" si opt abtineri. Astfel, votul masluit la Legea pensiilor ramane valabil.

Ponta si Anastase s-au certat in plen

Liderul PSD, Victor Ponta, si presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, au avut ieri in plen un schimb dur de replici, social-democratul acuzandu-i pe deputatii PD-L ca sunt "hoti", iar Anastase spunandu-i acestuia ca e "inculpat".
Dupa ce Anastase a acuzat PSD, de la tribuna, ca a cerut 127 de miliarde de lei pentru a vota Legea pensiilor, Victor Ponta a venit la tribuna si a declarat ca presedintele Camerei va plati pentru ceea ce a facut. "Veti plati pentru ce ati facut! Ma bucur ca nu v-ati dat demisia, pentru ca asa se vede ca nu aveti onoare. Nici onoare, nici rusine, sunteti niste hoti!", a acuzat Ponta.
"Domnisoara Roberta Anastase, va rog sa nu implicati alte partide in hotiile si furaciunile dumneavoastra. Sunt presedintele acestui partid, nu am discutat cu dumneavoastra si cu altcineva de la PD-L, am votat de fiecare data impotriva, v-am prins furand, oamenii v-au vazut furand. Spectacolul jalnic pe care pot sa-l inteleg, facut de domnisoara Roberta Anastase, este un spectacol sinistru pentru Romania si pentru oamenii care se uita la dumneavoastra cum ii furati zi de zi, cum va bateti joc de ei, le radeti in nas si gasiti justificari pentru hotiile dumneavoastra. Nu stiu ce face guvernul altceva decat ce vad zi de zi: fura si minte", a afirmat Ponta. El a spus ca Anastase se inseala "amarnic" daca crede ca poate sa dea vina pe altcineva pentru "hotiile" PD-L.
La finalul lucrarilor, opozitia a anuntat ca va contesta Legea pensiilor la Curtea Constitutionala.


Plangere penala impotriva Robertei Anastase si a lui Sever Voinescu

PSD a depus ieri la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie o plangere penala impotriva presedintelui Camerei, Roberta Anastase, si a secretarului Sever Voinescu pentru abuz in serviciu, fals intelectual si fals in declaratii publice.
Purtatorul de cuvant al PSD, Radu Moldovan, a spus ca social-democratii considera ca Anastase si Voinescu trebuie sa plateasca in justitie pentru ceea ce au facut la dezbaterea Legii pensiilor, incercand sa o treaca "furand votul". "Ei au recunoscut acest furt, dar nu este de ajuns, ar trebui sa plateasca pentru comportamentul ilegal si criminal, raspunzand penal in justitie", a precizat Moldovan. El a mai spus ca PSD va merge pana la capat cu aceste demersuri impotriva lui Anastase si Voinescu, "pentru a opri acest comportament ilegal si criminal".

Anastase acuza PSD de santaj

Roberta Anastase i-a acuzat ieri, in plen, pe deputatii PSD ca au cerut PD-L 127 de miliarde de lei pentru a vota Legea pensiilor, iar democrat-liberalii nu au acceptat acest "santaj ordinar". "Ati cerut bani ca sa nu plecati din sala. 127 de miliarde a costat fuga PSD pentru a nu vota punctul de pensie. Spuneti pensionarilor de ce i-ati vandut", le-a spus Anastase, de la tribuna, parlamentarilor opozitiei, in timp ce acestia vociferau in sala.
"127 de miliarde au cerut deputatii PSD pentru a vinde votul", a sustinut presedintele Camerei. Ea a spus ca are lista deputatilor care au cerut banii, pe care o va face publica. "N-am acceptat acest santaj ordinar", a adaugat Roberta Anastase.






Intrebat despre afirmatiile Robertei Anastase privitoare la banii pretinsi de PSD pentru a vota Legea pensiilor, Victor Ponta a raspuns ca aceasta vorbeste de niste amendamente facute la Legea bugetului. "Daca nu ma insel, legea bugetului de stat a fost facuta in luna ianuarie si atunci era un alt lider de grup si alt presedinte PSD. Faptul ca minte oricum nu rezolva nimic", a mai spus Ponta.