Fratele lui Ludovic Orban (cel care visa sa devina liderul PNL) este noul consilier al presedintelui Basescu pe probleme de afaceri europene. Leonard Orban a precizat pentru Realitatea FM ca a decis sa intre in slujba lui Basescu, acceptand postul de la Palatul Cotroceni pentru ca are o competenta in ceea ce priveste afecerile europene si il poate sprijini pe Basescu in integrarea europeana a Romaniei.
"M-am decis tinand cont de faptul ca am o anumit experienta, o anumita competenta in domeniul acesta si pot sprijini Romania, pe presedintele Basescu, care este unicul reprezentant al Romaniei in Consiliul European, sa atinga obiectivele pe care le au in procesul de integrare europeana a Romaniei", a explicat Orban motivul pentru care a decis sa accepte sa devina consilier al presedintelui Basescu pe probleme de afaceri europene.
Fostul comisar european a spus ca luni este prima lui zi in noua functie si ca in urmatoarea perioada il va ajuta pe Traian Basescu in pregatirea documentelor pentru Consiliul European de primavara, care va avea loc la sfarsitul lunii martie.
Acum se explica vehementa cu care fratele Ludovic l-a contrat pe Crin Antonescu. Ca si promisiunea aceluias Ludovic ca PNL va intra la guvernare alaturi de PD-L. Altfel spus, ca PNL va realiza visul lui Basescu: un singur partid pe partea dreapta, numit PD-L.