Unul dintre principalele puncte aflate pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local, care va avea loc joi dupa amiaza va fi cel referitor la desemnarea alesului municipal care ii va lua locul lui Constantin Dumitriu la Primaria Galati. Reamintim ca in urma obtinerii mandatului de europarlamentar pe lista PD, Constantin Dumitriu, care a fost ales viceprimar atunci cand era consilier local al PC, si-a dat demisia din functie pe data 28 noiembrie, acest lucru urmand sa fie validat in cadrul sedintei Consiliului Local. Conform legii, alesii municipali vor trebui sa aleaga un nou viceprimar in cadrul sedintei, al carui mandat va fi valabil pana in vara anului viitor, cand vor avea loc alegerile locale.

Postul de viceprimar este ravnit atat de PSD cat si de PC, atat primarul Dumitru Nicolae, presedintele organizatiei muncipale a social democratilor cat si presedintele CJ, Eugen Durbaca, presedintele organizatiei judetene a PC, sustinand fiecare ca fotoliul va fi ocupat de unul dintre consilierii locali membri ai partidului lor.

Candidatul care va fi sustinut de PSD pentru ocuparea acestui post este Lucian Podlati, fost membru PRM si apoi PNL, si care a mai ocupat acest post in urma cu cativa ani. Daca candidatul PSD-ului este cunoscut, nu acelasi lucru se poate spune deocamdata in cazul Partidului Conservator. Desi s-a acreditat varianta propunerii consilierului local PC, Picu Apostol Roman, pentru a fi viceprimar, acesta ne-a declarat ca postul nu il intereseaza si ca nimeni nu i-a facut vreo propunere in acest sens. "Postul de viceprimar revine, conform algoritmului, PC-ului, si daca la sedinta va fi propus cineva de la PSD, ma voi abtine de la vot in semn de protest. Deocamdata la nivelul PC Galati nu s-a discutat pe tema propunerii unui consilier local al partidului pentru aceasta functie", ne-a mai precizat Picu Apostol Roman.