Fotbalul si politica se completeaza de minune. PNG este un exemplu foarte bun in acest sens. Formatiunea condusa la Galati de Adrian Smarandoiu a organizat la finele saptaminii trecute un miting impotriva primarului si viceprimarului de Cosmesti, care, in opinia becalistilor, se opun ideii ca echipa de fotbal Steaua Cosmesti, patronata de Catalin Burduja, seful penegistilor din aceeasi comuna, sa evolueze pe terenul pe care joaca Unirea Cosmesti.

Membrii PNG sustin ca primarul Ion Tuchilus si viceprimarul Viorel Ciot resping ideea ca alta echipa decit Unirea Cosmesti sa joace in comuna pentru ca in spatele acestei echipei se ascund niste combinatii pesediste.

Intentia organizatorilor era ca oamenii din comuna galateana sa inteleaga doua lucruri. AŽn primul rind cosmestenii trebuia sa priceapa ca PSD este format din fosti comunisti care nu fac altceva decit a€žsa suga singele" alegatorilor. AŽn al doilea rind PNG a vrut sa demonstreze ca PSD este un partid cu oameni fara suflet.

Declaratii razboinice din ambele parti

"Aceasta actiune nu ar fi avut loc daca primarul si viceprimarul comunei, care fac parte din PSD, nu ar fi interzis echipei noastre sa joace pe terenul din comuna. Viceprimarul Ciot este patronul echipei Unirea Cosmesti si din acest motiv nu are interes sa mai apara o alta echipa", a declarat patronul Stelei din Cosmesti, Catalin Burduja.

"Au fost la acel protest vreo 15-20 de oameni care au transmis mai mult mesaje politice decit informatii cu caracter sportiv. Oamenii aceia nu aveau nici o treaba cu sportul. Erau mai multi jandarmi decit protestatari. Vreau sa subliniez ca eu le-am transmis celor care sustin Steaua Cosmesti ca, daca vor ca echipa lor sa joace pe terenul din comuna, sa faca un proiect de HCL pe care sa-l supuna dezbaterii in Consiliul Local. Ei au refuzat si au iesit in strada", ne-a declarat primarul de Cosmesti, Ion Tuchilus.

Fotbalul si politica fac casa buna atunci cind e vorba de stringere de capital politic. Cel mai bun exemplu in acest sens il reprezinta partidul lui Gigi Becali. Ca niste buni elevi, penegistii de la Galati vor sa puna in aplicare reteta electorala pusa in practica de sefii de la Bucuresti.